Moeder zijn en een opleiding doen

Misschien weet niet iedereen het, maar naast mijn werk, ‘baan’ als mama, doe ik ook nog een opleiding. Hoe is dat precies doe.. vertel ik je vandaag.

Bron foto: http://www.pixabay.com

Al voor mijn zwangerschapsverlof vroeg mijn directeur of ik het zag zitten om een opleiding tot Rekencoördinator te doen. Super gaaf! Toch heb ik toen wel aangegeven dat het hem nog niet ging worden voor het schooljaar 2017-2018, maar dat ik dit schooljaar daar zeker mee aan de slag wilde gaan.

Mensen die mij kennen weten dat ik een rekenmens ben. Ik vind rekenen gewoon leuker dan taal. Ik ben niet echt talig aangelegd en ben wel dol op cijfers.

De opleiding tot Rekencoördinator leek me dan ook super tof. Maar er zijn zoveel verschillende aanbieders van zulke opleidingen dat je op een gegeven moment gewoon door de bomen het bos niet meer ziet. Uiteindelijk heb ik (in overleg) gekozen voor een verkorte opleiding. Ik moet daarvoor 5 dagen naar Utrecht en de rest in zelfstudie. Dat leek mij prima te combineren met mijn gezin.

Het voordeel hiervan is dat ik maar 5 dagen extra oppas nodig heb voor Joas. Het nadeel hiervan is dat er meer zelfstudie bij komt kijken. Tot nu toe vallen de opdrachten mij nog alles mee. Er zijn een aantal opdrachten die ik af moet hebben voor de volgende bijeenkomst en er zijn een paar opdrachten die moeten worden verwerkt in mijn eindverslag.

Hoe organiseer ik dat?

Sinds Joas er is probeer ik niet meer thuis te werken. Mijn computer/mail gaat woensdagmiddag uit en pas maandagochtend weer aan. En ik wil de nadruk leggen op het woord ‘probeer’.. want het lukt me nog niet altijd. En dat is ook prima, zolang ik de meeste tijd maar echt mijn werk loslaat. Thuis wil ik echt thuis zijn en er kunnen zijn voor mijn mannen. Mijn werk is al iets dat nooit stopt, dus zo probeer ik dat voor mezelf te doen.

Voor mijn studie vraagt dat wel enige aandacht, want het liefst doe ik dat ook op mijn werkdagen en niet thuis. En tot nu toe lukt dit aardig! Maandag en woensdag zijn dagen dat ik op tijd naar huis ga en er weinig tijd voor is, maar op dinsdagavond eet ik mee bij mijn ouders. Ik weet de tijd dat ik aan kan schuiven, dus tot die tijd heb ik de tijd om extra dingen te doen voor mijn werk. De ene keer is dat administratie voor mijn klas, de andere keer dus voor mijn opleiding.

Wat voor mij dus werkt is zoveel mogelijk op mijn werk doen en daar ook bewust tijd voor in te plannen. Het is een opleiding voor mijn werk, maar ook voor mijn eigen professionalisering. Op dinsdag 11 december is alweer de laatste bijeenkomst en ben ik daarna gecertificeerd. Super gaaf!

Heb jij (nog)een opleiding gedaan met (kleine) kinderen?

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s