Wat geven wij uit deze Sinterklaas?

Op de website van Budgetbaby las ik een artikel over de kosten voor Sinterklaas en dat inspireerde mij tot dit blogje. Ik ben vooral ook heel benieuwd wat jullie uitgeven!

Bron foto: http://www.pixabay.com

Joas is nu 15 maanden en begrijpt er natuurlijk eigenlijk nog geen snars van. Toch vind ik het belangrijk om hem hier wel in te betrekken en iets cadeau te geven. Noem me gek, dat mag. Hij vindt cadeautjes uitpakken fantastisch en wij om die reden dus ook!

Schoencadeaus

Sinds Sinterklaas in het land is, zijn er twee weekenden voorbij. Joas heeft tijdens die weekenden zijn schoen mogen zetten. De eerste keer kreeg hij een boekje van “Wat hoor ik?” €5.00. De tweede keer zaten er treintjes van Ikea in zijn schoen. €5.99.

Voor Peter en mij waren er uiteraard ook schoencadeaus. De eerste keer een chocoladeletter. Samen voor €1.98. En de tweede keer voor Peter en rolmaat en voor mij een kalender van 2019. Exacte prijzen weet ik niet meer, maar beide rond de 2 euro. Ik ga even uit van een totaal van 5 euro.

Benodigdheden

Dan nog benodigdheden om dingen in te pakken. 2 rollen inpakpapier. Totaal 2 euro.

Pakjesavond

Tot slot nog de cadeautjes voor pakjesavond. Wij vieren aankomend weekend Sinterklaas en met de volwassen doen we lootjes. Je koopt een cadeautje voor je lootje van €15,-. Voor ons dus een totaal van €30,-.

Dan de cadeautjes voor Joas. Zelf heb ik voor hem drie cadeautjes gekocht. Momenteel vind ik dat genoeg en zeker met de gedachte dat mijn moeder en oma ook nog iets voor hem kopen. Hij krijgt van ons de treinbaan van Ikea, vandaar de treintjes in zijn schoen ;). Om gelijk 50-delig te doen vond ik wat overdreven, dus ik heb een soort startersset van €9.99 en een set losse railsstukken van €7.99 gekocht. Ook kocht ik een setje stiften van Crayola. Uitwasbare stiften met een ronde punt, leek me top. En te gebruiken vanaf 12 maanden. Die scoorde ik voor €4.99 op Bol.com.

Zo. Dat was het dan. Voor dit jaar. We gaan eens kijken naar de totale kosten:

Totaal schoencadeaus: €17.97

Totaal benodigheden: €2.00

Totaal pakjesavond: €52.97

De één vind het misschien veel, de ander maakt het nog drie keer zo gek. Ik vind het persoonlijk erg meevallen! En ik moet er bij vertellen dat wij geen cadeaus met kerst doen, dat scheelt ook.

Wat geef jij uit aan Sinterklaas?

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s