Geheim dagboek – Stoppen met de pil

De afgelopen maanden schreef ik een aantal “geheime dagboeken”. Dingen die op dat moment gebeurde en waarvan ik ze vast wilde leggen, maar nog niet kon delen. Vandaag de eerste. Over het weer stoppen met de pil. Na Joas zijn geboorte ben ik daar vrijwel meteen weer mee begonnen, maar dus ook weer mee gestopt. We maken een sprong terug in de tijd… naar eind juni 2018.

Bron foto: http://www.pixabay.com

Het is vandaag 28 juni 2018. Voor de meeste mensen een heel gewone dag, voor ons net even iets meer bijzonder dan andere dagen, we hebben namelijk besloten dat ik vanavond niet meer begin aan een nieuwe strip van mijn pil. Ik ben dus weer officieel gestopt.

Misschien is het nog 2018 als dit online komt, misschien wel 2019 of later. Wie zal het zeggen? Gek om iets te schrijven voor in de toekomst maar ook juist wel heel bijzonder. Het is goed om te weten dat je niet altijd alles in de hand hebt.

Op het moment van schrijven is het dus 28 juni 2018. Een doodgewone donderdag in een zomerse werkweek. Het schooljaar is bijna afgelopen en dat betekent dat het druk is op mijn werk. We draaien de weken gewoon zoals altijd.

Al een aantal weken geleden hebben we het erover gehad wanneer ik weer ga stoppen met mijn pil. Eigenlijk niet eens perse om weer te gaan voor een tweede kindje, maar ook om rust te gunnen aan mijn lichaam. Om na een aantal jaar (mijn zwangerschap als uitzondering) weer mijn lichaam zelf te laten werken. Na dat ik in oktober 2016 stopte met mijn pil ben ik nooit ongesteld geworden en na mijn bevalling ben ik na 3 weken weer begonnen met mijn pil. Echt rust heeft mijn lijf dus niet gehad, maar wel de kans om echt te ontzwangeren. Heel fijn!

Het is niet dat het op dit moment zo erg kriebelt voor een tweede kindje als anderhalf jaar geleden, toen we net getrouwd waren. Toch spookt het de afgelopen tijd vaker door mijn hoofd. Hoe zou het zijn met 2 kindjes? Zou ik weer zo snel zwanger kunnen zijn als de vorige keer? Zijn wij ‘klaar’ voor een tweede kindje? In hoeverre je daar ooit klaar voor bent.. Hoe zou Joas als grote broer zijn?.. Allerlei dingen die door mijn hoofd gaan. Af en toe krijg ik rammelende eierstokken van pasgeboren baby’s maar ik weet ook nog heel goed dat ik de eerste weken/maanden zwaar en heftig vond. Kunnen we dat weer aan? Vinden we een klein leeftijdsverschil een voordeel of een nadeel?

Het is donderdagavond en Peter en ik praten over onze wens voor een tweede. Wanneer ben je er klaar voor? Kunnen wij dit nog een keer? Onze conclusie is dat wij dit samen nog een keer kunnen. Maar ook dat we minder obsessief ermee ‘aan de slag gaan’. Eerst wil ik rust voor mijn lichaam en ontpillen zoals ze dat tegenwoordig noemen. Net als in het najaar van 2016 besluiten we dat niet wij bepalen hoe ons leven loopt, maar dat God dat voor ons doet. Een fijne gedachte en tegelijkertijd ook moeilijk om dingen los te laten. Om alles op zijn beloop te laten gaan.

En op het moment dat jij dit leest ben ik zwanger. Heeft de natuur zijn werk gedaan. Groeit er voor de tweede keer een lief klein frummeltje in mijn buik. In een veilig en warm huisje. Waar het groter kan groeien tot het op de wereld kan komen. Zou Joas een broertje krijgen? Of krijgen wij een dochter? Wie zal het zeggen. Over een tijdje zullen we het weten!

Het blijft gek om dit nu zo te schrijven, want op het moment van schrijven ben ik dus niet zwanger, maar als jij dit leest wel. Gekke wereld!

In elk geval bedankt voor het lezen!

Liefs,

Simone

4 gedachten over “Geheim dagboek – Stoppen met de pil

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s