Geheim dagboek – de positieve test

Vandaag het tweede deel van mijn geheime dagboeken; de positieve test.

Het is donderdag 22 november 2018 als ik ’s ochtends heel vroeg een positieve test in handen heb. Is dit echt? Ja echt? Ben ik echt zwanger????

Zoals je vorige week gelezen hebt, ben ik al een aantal maanden eerder weer gestopt met de pil. We gingen de natuur een kans geven en zouden wel zien hoe het allemaal ging verlopen. We legden ons vertrouwen bij God. Hij weet het plan voor ons gezin.

De maanden verstrijken en ik merk dat ik elke keer een beetje verdrietiger word als ik weer ongesteld werd. Voor degene die mij nog niet lang volgen, ik ben bij Joas gestopt met de pil en paar weken later was ik zwanger. Heel eerlijk was ik het dus niet gewend om maand na maand teleurgesteld te worden. En ondanks dat we het allemaal wel zouden zien, viel het me elke maand toch tegen!

Mijn cyclus werd ook maar niet echt regelmatig. De ene keer 29 dagen, dan 32 en dan weer 31. Geen pijl op te trekken dus. Voor mijn eerste zwangerschap kon ik op het uur af inschatten wanneer ik ongesteld zou worden. Nu dus niet en dat maakte me onzeker. Ik heb bijna elke maand wel een keer een test gedaan en een paar uur of paar dagen later werd ik dan alsnog ongesteld. Helaas pindakaas.

Maar deze keer voelde het anders. Ik had niet persé kwaaltjes, maar toch zei mijn onderbuikgevoel dat er iets gaande was. Zou het dan echt zo zijn deze keer? Krijgen we echt weer een augustusbaby?

Op woensdagavond (21/11) zegt Peter me dat ik de volgende dag moet testen. Hij heeft het gevoel dat we dat moeten doen. Ik ben op dat moment op dag 28 van mijn cyclus en dus nog een paar dagen voor mijn NOD. Ik vind het spannend. Stel dat we weer met een negatieve test in handen belanden.. dat het weer niet gelukt is.

Op donderdagochtend 22 november hoor ik Joas om half 6 wakker worden. Een beetje vroeg wel, dus ik ga naar beneden om een flesje melk te maken zodat hij zo hopelijk weer verder kan slapen. Ik besluit die test gewoon te doen. Misschien heeft mijn onderbuikgevoel wel gelijk en groeit er daadwerkelijk een nieuwe frummel in mijn buik. En jawel, inderdaad. Op de test verschijnt een iniminie licht streepje, maar hé. Een streepje is een streepje. Toch geloof ik het niet. Heb ik het wel goed gezien? Of beeld ik me nu vanalles in? We besluiten dat ik vrijdag nieuwe testen ga kopen en om deze te doen ter controle. Bang dat deze nu toch negatief is, sta ik met bonkend hart naar die test te turen. De gebruiksaanwijzing geeft 5 minuten aan, dus ik zet mijn timer, maar er is nog geen minuut verstreken of er verschijnt een dikke knallende streep op die test! IK BEN ZWANGER!!!!.

De dagen erna begint het besef langzaamaan te komen. Mogen we dit écht nog een keer meemaken? Groeit er weer een mini in mijn buik? Wauw. Wat bijzonder! En wat spannend en eng tegelijk. Want de eerste keer was ik mega naïef, maar nu ben ik angstig. Bang om dit kindje kwijt te raken. Een kindje waar ik nu al onwijs veel van hou!

Liefs,

Simone

2 gedachten over “Geheim dagboek – de positieve test

  1. ja die maandelijkse teleurstelling, wéér niet zwanger …. ik weet hoe het voelt helaas. Bij mijn 1e zwangerschap duurde het ruim 2 jaar, en toen het eindelijk zover was, had ik het geeneens in de gaten! Ik was er misschien teveel mee bezig, en toen we het eindelijk los lieten, was ik gelijk zwanger, hoe is het mogelijk hè!
    De zwangerschappen daarna, hadden we zoiets van, we zien wel, als het komt, dan komt het … ik was gelijk zwanger, bij de 3e keer ook. Toen wist ik het ook al heel vroeg, misschien al op de 28e dag, je weet het dan gewoon. Intuïtie? Wonderbaarlijk gewoon!

    Bedankt voor je verhaal en groetjes van mij.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s