Zwangerschapsupdate: Het eerste trimester

Inmiddels ben ik alweer bijna 15 weken zwanger, dus het leek me leuk om jullie bij te kletsen over de afgelopen weken. Ik doe dat in één update, zodat we snel bij zullen lopen!

Op donderdag 22 november 2018 hadden we een positieve test in ons handen, daar kon je vorige week al alles over lezen (klik). Hoe alles daarna ging, vertel ik jullie vandaag.

Na de test merken we dat het nieuws even moet landen. Want hoe graag we dit ook wilden, je moet er dan toch even aan wennen als het ook daadwerkelijk zover is. We zijn straks gewoon een gezin van vier. Niet meer een getrouwd stel met een kind, maar een “echt” gezin!

Waar ik bij Joas zowat elke seconde nadacht over zwanger zijn, is dat nu echt heel anders. Toen las ik trouw elke dag een app met leuke weetjes over de zwangerschap. Nu betrap ik mezelf er op dat is soms een week niets lees. Zelfs mijn zwangerschapsdagboek blijft eerder liggen dan de vorige keer.

Een week na de test bel ik de verloskundigde. Ze is mega enthousiast en het voelt meteen weer heel vertrouwd. We kletsen over vanalles en plannen een afspraak voor de intake. Ook spreken we af dat ik eind december een vroege echo laat doen bij haar echoscopiste.

Begin december vertellen we het onze ouders. We gaan op een zaterdagmorgen spontaan langs en hebben foto’s bij ons waaraan ze zouden kunnen raden dat er een kindje op komst is. Mijn ouders hebben het zo door, mijn schoonouders niet meteen. Maar de reacties zijn even leuk. Ze worden nog een keer opa en oma. En dat is iets om dankbaar voor te zijn.

Op 21 december hebben we de vroege echo. Ik ben dan 8 weken zwanger. We beginnen daardoor langzaamaan steeds meer door te hebben dat er weer een kindje in mijn buik mag groeien.

Ongeveer 5 weken zwanger

Mijn darmen komen al snel omhoog en dat zorgt ervoor dat ik denk dat er met koeienletters ZWANGER op mijn voorhoofd staat. Maar als we tegen de kerst langzaam mensen gaan inlichten, reageren ze bijna allemaal verrast! De reacties zijn echt heel leuk deze keer. Eigenlijk wel leuker dan bij Joas. Toen waren er meer mensen “geschokt”. We waren toen ook nog maar zo kort getrouwd. Deze baby lag/ligt meer in de lijn der verwachting.

De kwaaltjes blijven redelijk beperkt. Naast ontzettend moe(!!!!!), mega emotioneel en geen eetlust valt het mee. Of laat ik het zo zeggen. Het kon erger!

Het nieuwe jaar beginnen we met de intake bij de verloskundige en onze termijnecho. Bij de intake gaan we er lekker snel doorheen. Er is in twee jaar namelijk (bijna) niks veranderd dus dat is ideaal. We kletsen lekker bij en bespreken nog even de bevalling van Joas (klik). Daarna mogen we door naar de echoscopiste voor de termijnecho. Wat is de baby gegroeid in zo’n korte tijd!!! Van garnaal tot mini mensje. Wat bijzonder! We vinden het net zo bijzonder als de vorige keer. Wat echt heel grappig is, is om te zien dat dit kindje op de echo zó anders is. Joas lag altijd te springen en te stuiteren. En dit kindje lag rustig te zwaaien. Wat heeft God dat toch prachtig bedacht! Mijn uitgerekende datum komt nu op 2 augustus.

De weken na de termijnecho gaan we verder met het nieuwtje verspreiden en uiteindelijk zetten we het nieuws op social media (klik). Ik ben dan 12 weken en dat betekent dat het eerste trimester er op zit! Dit was mijn eerste trimester in vogelvlucht.

Bedankt voor het lezen en tot snel!

Liefs,

Simone

Een gedachte over “Zwangerschapsupdate: Het eerste trimester

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s