Speelgoed voor kindjes van 1,5 jaar

Volgende week is Joas 18 maanden oud en dus officieel 1,5 jaar. Vandaag deel ik speelgoed waar Joas graag mee speelt. Sommige dingen hebben we thuis, andere spullen speelt hij graag mee bij anderen of op het kinderdagverblijf.

Bron foto: http://www.pixabay.com

Laat ik ermee beginnen dat spullen die geen speelgoed zijn, natuurlijk het allerleukste zijn om mee te spelen. Volgens mij maak je elk kind daar blij mee! Spullen als kaarsen, sleutels, portemonnees, pannen, pollepels en noem maar op. Dat is gewoon écht het allerleukste. Maar daarnaast zijn de volgende items hier ook favoriet!

Ballenboom van Vtech

Deze ballenboom kreeg Joas in 2017 van Sinterklaas. Zoals je kunt zien is deze geschikt van ongeveer 9 tot 36 maanden. Je kunt hem dus echt heel lang gebruiken. Een paar maanden geleden was het vooral leuk om de ballen via de bovenkant erin te gooien, maar inmiddels luistert hij ook echt wat de boom zegt. Opdrachten als ‘zoek de oranje appel’ worden nu veel meer gehoord. Hij heeft nog geen idee wat ermee bedoelt wordt, maar we zien duidelijk dat deze boom nu meerdere functies krijgt dan alleen maar ballen erdoorheen gooien. Dit is ook één van de weinige dingen waar Joas thuis voor langere tijd zelfstandig zoet mee is.

Verstopspelletje Woezel en Pip

Dit verstopspel heeft Joas voor zijn eerste verjaardag gekregen. We hebben het toen even apart gelegd en op een later tijdstip er weer bij gepakt. We merkten dat vanaf een maand of 15 dit spel goed in trek was en hij gaat het steeds beter begrijpen en daardoor ook leuker vinden.

Wij hebben de Woezel en Pip variant, maar hij bestaat ook in een Nijntje en Kikker versie. Dit spel doet een beroep op het gehoor. Wij zijn fan!

Loopauto/loopfiets

Voor zijn verjaardag heeft Joas van mijn schoonouders een loopfiets gekregen en van mijn oom en tante een loopauto. Allebei deze voertuigen gaan elke dag door de kamer. In de loopauto zitten ook nog geluidjes dus dat is natuurlijk helemaal leuk. Ik kijk vooral uit naar het voorjaar. Dan kan hij er ook lekker buiten mee spelen.

Poppen

Overal waar een pop te vinden is, is Joas. Op het kinderdagverblijf, maar ook op de crèche in de kerk. Hij vindt het super leuk om met poppen te spelen. De bovenstaande foto is op het kinderdagverblijf gemaakt toen ze pop gingen wassen. Oefen maar goed Joasje, dan kun je over een paar maanden helpen bij je broertje of zusje!

Auto’s

Tot slot auto’s. Want naast poppen is Joas ook heeeeel gek op auto’s. Zijn derde woordje (na papa en mama) was dan ook auto en overal waar een auto is, wordt dat nadrukkelijk benoemt. Of het kleine of grote auto’s zijn maakt overigens niets uit. En voertuigen zoals tractoren, schovels en takelwagens vallen bij hem ook onder de categorie ‘auto’. Dus dat is helemaal leuk!

Naast alle spullen die geen speelgoed zijn, kan Joas zich dus ook prima vermaken met wel echt speelgoed. Ik hoop dat je er misschien nog een ideetje uit kan halen mocht je nog ergens een cadeautje voor nodig hebben ofzo. Als je vragen ergens over hebt, dan kun je mij altijd een berichtje sturen!

Bedankt voor het lezen!

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s