Zwangerschapsupdate: week 12 t/m 15

Vorige week kwam mijn eerste update (klik) online en nu is het alweer tijd voor de tweede. In deze update bundel ik even drie weken samen. Dan kan ik daarna eens in de twee weken een update plaatsen. Op het moment van plaatsen ben ik 16 weken zwanger en dus lopen we redelijk bij. Nou goed, komtie!

Ziekjes

We beginnen het tweede trimester niet al te best, want er heerst griep en helaas gaat het onze deur niet voorbij. We liggen om de beurt letterlijk plat! Met rust, heel veel rust gaat het uiteindelijk wel beter. Het enige wat blijft is het hoesten bij Joas en mij. Hiervoor gaan we dan ook naar de dokter en met nog meer rust is dat gelukkig ook weer over gegaan, maar het duurde wel even.

13 weken zwanger

Kindje gevoeld!!

Op 24 januari lig ik ’s avonds in bed. De blubjes die ik de week daarvoor al vaker heb gevoeld zijn nu zó duidelijk. Dit is echt de baby. Ik ben op dat moment nog net geen 13 weken zwanger en het is dus best vlot, maar ik weet het gewoon zeker. Bij Joas voelde ik het ook met 15,5e week al en nu weet ik wat ik moet voelen. Ik ben echt heel blij, want het maakt het weer een stukje echter. Ik voel de baby natuurlijk nog niet elke dag, maar af en toe dat contact vind ik echt fijn!

15 weken zwanger

Bezoek verloskundige

Met 14 weken heb ik een afspraak staan bij de verloskundige. Met 10 weken hadden we de intake en deze keer is de eerste keer controle. We kletsen lekker bij en dan mag ik voor het eerst het hartje horen. Op de echo’s hebben we het hartje al goed kunnen zien bonzen, maar om het nu ook echt te horen is een fijne bevestiging. Ik merk dat ik het allemaal veel spannender vind. Sta veel minder naïef in deze zwangerschap en daardoor is het fijn om het hartje te kunnen horen!

Kwaaltjes

De kwaaltjes vallen nog steeds reuze mee. De vermoeidheid is een stuk minder geworden en ik doe niet meer elke dag een middagdutje met Joas mee. Ik voel me een stuk energieker en dat is fijn.

Mijn rug is wel echt een dingetje. Mijn onderrug is al niet sterk en ik merk dat ik snel teveel doe. Joas is zwaar en ik kan hem dan ook niet meer zovaak tillen als ik voorheen deed. Sommige dagen is hem in bed leggen al te zwaar. Ik moet dus echt rustig aan doen en dat is soms best lastig. Lastig voor mij als persoon en lastig als je moeder bent van een dreumes.

Tot slot heb ik de laatste paar dagen echt HONGER! Niet te zuinig. Ik kan blijven eten. En uiteraard heb ik geen trek ik gezonde dingen. Dat snappen jullie ook wel. Toch probeer ik me aardig in te houden. Wel bijzonder, want een paar weken geleden had ik echt 0 eetlust. Zo zie je maar, sommige dingen veranderen per week!

Dat was hem wel weer voor deze week denk ik. Ik wil je weer bedanken voor het lezen en tot de volgende update!

Liefs,

Simone

Een gedachte over “Zwangerschapsupdate: week 12 t/m 15

  1. Wat geweldig dat je de baby al voelt bewegen, dan wordt het nóg echter en nog meer genieten. Superleuk! En je bent binnen een paar weken goed gegroeid hoor, écht duidelijk te zien!
    Als je zo’n last van je rug hebt, ik heb bij m’n laatste zwangerschap een soort elastische rug/buikband gedragen, ter ondersteuning, gewoon over je ondergoed. Ik weet niet of het nog bestaat, maar ik vond het ideaal!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s