Zwangerschapsupdate: week 16 en 17

De weken vliegen voorbij. Ik ben alweer bijna 18 weken zwanger en dus tijd voor een nieuwe update!

16 weken zwanger

Geslachtsbepalende echo

Op zaterdag 16 februari was het zo ver! We gingen erachter komen of er een jongen of een meisje in mijn buik groeit. Ik had nooit gedacht dat we daarvoor speciaal een echo zouden laten doen, maar er zijn wat persoonlijke redenen waarom we ervoor kiezen om dit niet bij de 20 weken echo te ontdekken. Met Joas ging ik naar die echo om erachter te komen of er een jongen of een meisje in mijn buik zat. Deze keer gaan we er veel minder naïef in en kiezen we er dus voor om de 20 weken echo echt een medische echo te laten zijn.

Maar goed… we weten dus wat het wordt. Of eigenlijk wat het al is! Binnenkort komt daar een apart artikel over online! Dus.. nog heel even geduld!

Grote jongenskamer

Als ik 16 weken zwanger ben, krijg ik opeens de kriebels. We waren begin januari al een beetje begonnen met Joas zijn nieuwe kamer, maar door de drukke tijd eind januari kwam het er even niet van om er mee verder te gaan. Maar opeens had ik het idee in mijn hoofd gehaald dat we ermee verder moesten. Het dwingen van mijn man werkt meestal averechts, dus heel subtiel gaf ik wat hints en kocht ik wat accessoires. En toen kreeg hij ook opeens zin om er mee verder te gaan. Dus dat deden we. Het resultaat heb je eventueel al op mijn Instagram kunnen zien, maar ook daar volgt snel genoeg een blog over.

Negenmaandenbeurs

Vrijdag 22 februari bezochten wij de Negenmaandenbeurs. Onwijs leuk en omdat we het geslacht al wisten konden we echt wat gerichter gaan shoppen. Tof! Ook hebben we heel wat gratis dingen meegekregen.

17 weken zwanger

Kwaaltjes

De enige kwaal waar ik echt last van heb momenteel is mijn rug. Ik doe eigenlijk snel teveel van het goede en ik moet veel meer rust nemen dan bij de zwangerschap van Joas. Maar nu ik dat weet, kan ik er rekening mee houden. Ochtendjes weg betekenen dat ik daarna minstens een half uur tot een uur moet liggen, maar als je dat weet stel je je daar op in.

Van een collega van mijn vader heb ik een buikband gekregen en ik denk dat die heel veel steun kan bieden. Ik probeer het nog even uit te stellen om die te dragen, want ik moet nog zo lang! Net als het slapen met een voedingskussen. Dat probeer ik ook nog even uit te stellen. Want ik weet nog van de vorige keer… als je daar eenmaal aan toe geeft, kun je niet meer zonder!

Dat was hem alweer! Bedankt weer voor het lezen!

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s