Zwangerschapsupdate: week 18 en 19

Inmiddels tikken we bijna de 20 weken aan en dus tijd voor een update!

19 weken zwanger

Voorjaarsvakantie

Yes! Van 25 februari t/m 1 maart heb ik vakantie. Heerlijk afspreken met vriendinnen, winkelen, lunchen, wat in huis doen en vooral die buik laten groeien. Ik merk achteraf dat ik mijn vakantie eigenlijk iets te vol gepland heb. Dat is wel echt een leerpunt deze zwangerschap, ik kan niet meer alles wat ik daarvoor wel deed!

Controle bij de verloskundige

28 februari moest ik weer op controle. Mijn (redelijk lage) bloeddruk is heel constant, het hartje klopte krachtig en ik was in vier weken tijd 2 kilo aangekomen, wat ook heel netjes was. Mijn baarmoeder kwam net iets onder mijn navel wat heel netjes was voor dit termijn.

Ik heb met de verloskundige besproken dat ik snel last van mijn rug heb en we gaan het in de gaten houden. Mocht het erger worden of niet meer snel met rust overgaan, gaan we een bekkenfysio inschakelen. Niet te wild doen dus en aankijken hoe het gaat.

Blaasontsteking

Ik merk op een gegeven moment dat ik wel erg vaak moet plassen. Ik hoef ik mijn zwangerschappen helemaal niet meer te plassen dan daarvoor, maar ik merk dat ik nu elk uur wel zou kunnen. Het plassen doet geen pijn, gelukkig. Wel heb ik een zeurende pijn onderin mijn buik en om die reden laten we toch mijn urine testen. En zoals ik al dacht, heb ik blaasontsteking. Dit kan heel gevaarlijk zijn tijdens een zwangerschap, want het kan namelijk weeën opwekken. Dus krijg ik een antibioticakuur. En het advies om meer te drinken. Note to myself.. echt doen! (Ik ben niet zo’n goede drinker).

Kwaaltjes

Naast mijn rug is daar die fijne maagzuur weer! Ik had gehoopt die wat langer uit te kunnen stellen. Voorlopig is het nog wel alleen als ik bepaalde dingen eet of drink. Ik kan (helaas) niet zo goed tegen frisdrank. En dat terwijl ik hele dagen zin heb in cola. Lekker tegenstrijdig wel.

Dat was hem alweer voor de afgelopen twee weken.

Bedankt weer voor het lezen!

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s