Hoe mijn dreumes helpt bij het huishouden

Bijna een jaar geleden schreef ik een artikel hoe ik het huishouden toen deed met een baby. Inmiddels is die baby echt geen baby meer een lijkt hij af en toe ook meer op een peuter dan op een dreumes, maar dat terzijde. Het huishouden moet gedaan worden en vandaag vertel ik hoe Joas mij daarbij “helpt”.

Bron: http://www.pixabay.com

Laat ik allereerst erbij vertellen dat Joas een kindje is dat graag wil helpen. Zonder dat je het vraagt gaat hij met bepaalde dingen aan de slag. Daarnaast zit hij in de fase dat hij alles nadoet wat anderen doen en dat zorgt er natuurlijk voor dat wanneer ik iets aan het doen ben, hij het na wil doen en mij erbij wil helpen.

Doekje/swiffer

De eerste taak waar Joas bij helpt is stoffen. Ik heb van de Action van die soort Swiffers. Geef hem er één in zijn handen en hij gaat aan de slag. Zo ook met een doekje. Zodra ik bijvoorbeeld de tafel schoonmaak met een doek of de deuren afneem, doet meneertje dat ook. Uiteraard wel voor hoe lang dat leuk is, want als hij speelgoed ziet of iets wat interessanter is, dan heeft dat zijn aandacht.

Vaatwasser uitruimen

Vooral de onderste lade van de vaatwasser is erg leuk om bij te helpen. Joas pakt de spulletjes uit de vaatwasser en geeft die aan mij. Zo kan ik ze in de kast zetten. Het enige waar hij niet bij mag helpen is het bestekbakje, omdat hier scherpe dingen in zitten.

Wasmachine vullen

Sinds een tijdje vindt Joas het erg leuk om de was in de wasmachine te stoppen. Ik leg de spullen die in de wasmachine mogen voor de wasmachine op de grond en hij stopt het erin. Daarna doe ik er nog wat wasmiddel bij en dan mag hij daarna op het knopje drukken zodat de machine aan gaat. Fantastisch vindt hij het. En voor mij ideaal, want ik hoef dan minder te bukken met mijn steeds dikker wordende buik. Als hij daarmee bezig is kan ik ondertussen iets anders gaan doen.

Opruimen

Deze laatste klus hoeft Joas niet altijd bij te helpen, soms ruimen we op als hij op bed ligt. Gaat vaak sneller dan wanneer hij helpt.

Joas heeft er nogal een handje van om een bak speelgoed helemaal om te gooien en er dan daarna niks mee te doen. Je moet hier soms uitkijken dat je je nek niet breekt over duploblokjes. Op het kinderdagverblijf heeft hij geleerd om te helpen met opruimen en dit laat ik hem thuis ook doen op momenten dat hij zo’n bak omkiepert. Hij begrijpt al goed wat opruimen betekent en helpt dan ook fanatiek mee.

Zoals ik eerder al noemde vindt Joas het heerlijk om te helpen en voor mij is het fijn. Het gebeurt ook nog vaak zat dat hij niet wil helpen en gewoon lekker gaat spelen. En dat is ook prima!

Ik ben ontzettend benieuwd geworden of jullie kinderen helpen in het huishouden? Dus laat het vooral weten in de reacties hieronder!

Bedankt voor het lezen!

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s