Werken met weekmenu’s

Wie mij al een tijdje volgt of wie mij persoonlijk kent weet dat ik voor elke week een weekmenu maak. In meerdere plogs heb ik deze al wel eens gedeeld en het leek met leuk om er voor vandaag eens een blog over te schrijven.

Vorig jaar schreef ik een artikel over structuur (klik). Ik hou er van sommige dingen heel gestructureerd te doen. Zo ook de boodschappen. Voordat ik boodschappen ga doen, maak ik een weekmenu en aan de hand daarvan ontstaat er een (begin van de) boodschappenlijst.

Ik doe de boodschappen eigenlijk altijd op vrijdag, heel soms op zaterdag, maar mijn weekplanning loopt van vrijdag tot vrijdag. Ideaal als je het mij vraagt.

Maar hoe ziet zo’n menu er dan uit? Laat ik vantevoren erbij zeggen dat wij niet zo van de AVGtjes zijn. Ik zet dat wel op het menu, maar ik verwerk mijn groenten liever in een pasta of in bijvoorbeeld bami. Daar maak je mij veel gelukkiger mee. Daarnaast eet ik elke dinsdag bij mijn ouders mee, dus voor die dag hoef ik geen boodschappen te doen voor het avondeten.

Oke, genoeg geklets. Dit is ons weekmenu voor aankomende week:

  • Vrijdag 22 maart: Beef teriyaki
  • Zaterdag 23 maart: zelfmaakte pizza
  • Zondag 24 maart: Soep met stokbrood en smeerseltjes
  • Maandag 25 maart: Witlof met ham en kaas
  • Dinsdag 26 maart: –
  • Woensdag 27 maart: Wortels, vis en aardappeltjes uit de oven
  • Donderdag 28 maart: Bami
  • Vrijdag 29 maart: Friet

Zoals je ziet wisselen we mijn voorkeuren af met AVGtjes en dit werkt voor ons prima. Joas vind namelijk aardappeltjes onwijs lekker en kan daar zo enorm van smullen.

Het is trouwens niet zo dat een gerecht strikt aan een dag vast zit hoor. Soms zijn er onvoorziene omstandigheden en ruilen we met een andere dag. Of soms hebben we gewoon geen trek in datgeen we eigenlijk zouden eten. Het is dus niet strikt dat dit het moet zijn. We blijven nog wel een beetje flexibel haha.

Wel proberen we begin van de week zoveel mogelijk de AVGtjes erin te houden, want eind van de week worden we wat makkelijker wat eten betreft.

Maak jij weeekmenu’s?

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s