Zwangerschapsupdate: week 20 en 21

Aan de ene kant vliegen de weken voorbij, maar aan de andere kant ook weer niet. Het kan me niet snel genoeg gaan. In elk geval zijn er weer twee weken voorbij sinds de vorige update, dus gauw tijd voor een nieuwe!

20 weken zwanger

20 weken echo

Op 13 maart hadden we de 20 weken echo. Meer daarover kun je lezen in deze blog.

Babykriebels

Sinds deze week begint het echt zó te kriebelen en dan zijn we nog maar op/net over de helft. We moeten nog zo lang, maar het idee dat we straks met zijn vieren zijn is zó leuk. Door die kriebels heb ik ook steeds meer het gevoel dat er spullen aangeschaft moeten worden. De meeste spulletjes schuiven door van Joas naar de baby, dus heel veel hoeven we niet, maar een aantal dingen willen we toch nieuw aanschaffen of hebben we gemist de vorige keer.

Daarom kochten we voor Joas een nieuwe buggy. Als we dan uitjes willen doen met zijn viertjes kan Joas in de buggy en de baby in de reiswieg/kinderwagen. Daarnaast is deze buggy (Mutsy Nexo) veel makkelijker op te vouwen. We hebben hem nu al in gebruik.

Groeiende buik

De groei van mijn buik gaat gestaag door. Ik vind het echt ontzettend grappig dat iedereen er zo’n andere mening over heeft. De één vindt me al mega voor dit termijn en de ander vindt mijn buik nog bescheiden. Ik vind het zelf ook nog wel meevallen. Ik groeide in het begin van deze zwangerschap veel harder dan bij Joas, maar waar nu de groeispurt zou moeten beginnen vind ik dat mijn buik aardig gelijk blijft. Ik ben heel benieuwd hoe dat de komende weken zal gaan!

De baby

De baby trappelt er lekker op los. Ondanks dat mijn placenta aan de voorkant ligt, kan ik hem goed voelen. Vooral helemaal onderaan en bovenaan mijn buik. Hij heeft niet zoveel zin om te reageren op mijn aanrakingen. Hij zoekt liever contact wanneer hij er zin in heeft. Haha. Eigenwijsje!

21 weken zwanger

Kwaaltjes

Met mijn rug gaat het gelukkig goed! Daar heb ik bijna geen last (meer) van. Als we met zijn tweeën zijn, tilt Peter Joas en alle andere keren doe ik het. Dit is een prima verdeling! Zo hou ik dat vol.

Helaas heb ik wel een lage bloeddruk en in het begin van deze zwangerschap had ik er nog niet zo’n last van, maar nu de weken verder gaan en mijn buik groeit, ben ik steeds vaker duizelig en heel erg moe. Vooral op dagen dat ik werk, heb ik gemerkt, dus daar moet ik echt rustiger aan gaan doen. Iets wat ik best lastig vind, want op mijn werk wil ik het liefst alles geven. Dat gaat nu niet meer, dus ik moet wel om het nog een paar weken vol te houden. Gelukkig heb ik over 3 weken vakantie en dus even echt rust.

Bedankt weer voor het lezen!

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s