Dreumes voorbereiden op de komst van een baby

Zoals jullie allemaal wel weten wordt Joas grote broer. Als alles gaat zoals we nu denken wordt de baby 1 à 2 weken voor zijn tweede verjaardag geboren. Maar hoe bereid je een dreumes voor op de komst van een nieuw kindje? Vandaag vertel ik je wat wij doen.

Nieuwe kamer

De komst van de baby betekent voor Joas dat hij naar een nieuwe kamer moe(s)t. En niet een andere kamer op de bovenverdieping, maar ons kleine ventje slaapt nu op zolder. We zijn best vroeg begonnen met het aanpassen van zijn nieuwe kamer. Dit hebben we gedaan omdat we graag willen dat Joas helemaal gewend is aan zijn nieuwe kamer voordat de baby komt. De komst van zijn broertje zal al genoeg verandering met zich mee brengen en om dan ook nog naar een nieuwe kamer te gaan leek ons wat veel van het goede. Zoals je al hebt kunnen lezen slaapt Joas al vanaf eind februari op zijn nieuwe kamer.

Het woord “baby”

Het is best lastig te bepalen in hoeverre een dreumes van 1,5 snapt wat een baby is en dat dat in mama haar buik groeit. Wij proberen het zo vaak mogelijk over ‘de baby’ te hebben. Als je aan Joas vraagt waar de baby is, wijst hij naar mijn buik. De baby kan ook een aai of een kusje krijgen van zijn grote broer. Naast onze baby proberen we Joas ook het begrip baby in het algemeen te leren. Als we ergens een plaatje zien van een baby of we zien een echte baby, benoemen we dat dat een baby is. De laatste tijd merk ik dat hij zelf ook het woord ‘baby’ koppelt aan hele kleine kindjes.

Boekjes

Van verschillende mensen hebben we boekjes gehad over grote broer worden of dat er een kindje bij komt. Deze lezen we met Joas en hopen zo dat hij daar wat van oppikt. Als hij de baby’s in die boekjes ziet, zegt hij ook baby. Wij hebben ‘Bobbi wordt grote broer’, ‘Kleintje pluis’ en ‘Ik ben jouw grote broer’.

We proberen dus best wat te doen om Joas voor de bereiden, maar wel op zijn eigen niveau. Ik denk dat hij niet perse beseft dat er een kindje in mijn buik zit, maar we merken wel dat hij doorheeft dat er iets verandert. Hij is bijvoorbeeld heel aanhankelijk naar mij toe.

Ik ben heel benieuwd hoe jij je kindje voorbereid. Of hoe je dat hebt gedaan! Laat het me weten!

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s