Zwangerschapsupdate: week 22 en 23

Er zijn weer twee weken voorbij. Week 22 en 23 zitten er weer op en dus heb ik een nieuwe update voor jullie!

23 weken zwanger

Controle verloskundige

27 maart mocht ik weer voor een mini apk. Met de baby was gelukkig alles goed, alleen voelde ik mezelf niet echt top. Ik voelde me al de hele dag slap en duizelig. Toen de verloskundige mijn bloeddruk ging meten werd meteen duidelijk waardoor dat kwam. Deze is veel lager dan ‘normaal’. Ik moet rustiger aan doen en zoute dropjes eten en drinkbouillon drinken.

Dé naam

Eerst wilde ik hier schrijven dat we dé naam gevonden hadden, maar precies tijdens deze twee weken begonnen we te twijfelen. Is de naam die we in gedachten hebben/hadden echt de naam voor ons kindje? Of past een andere naam beter bij hem? Tot een week geleden vonden we dat er geen enkele naam kon tippen aan de naam. Tot we in de auto zaten en Peter een eerder genoemde naam zei, toen wisten we het niet meer! Voor nu denk ik dat het “naam 2” wordt, maar het kan de komende weken dus zomaar nog veranderen! Wel grappig om te bedenken dat we er bij Joas rond deze tijd al definitief uit waren. De komende tijd zal uitwijzen welke naam het nu uiteindelijk echt wordt!

De babykamer

Aan de babykamer hoeven we in principe niet zoveel te doen. Alle meubels zijn nog netjes genoeg om nog een ronde mee te gaan. Toch vind ik het niet leuk om alles zomaar klakkeloos door te schuiven naar de baby. Daarom leek het me leuk om de kamer iets anders in te delen. Ook heb ik de kamer wat hipper gemaakt door meer zwarte accenten toe te voegen. Hoe de kamer precies geworden is, zie je over een aantal weken als het echt helemaal af is!

Geboortekaartje

Ondanks dat de naam dus nog helemaal niet zeker is, heb ik wel vast nagedacht over het geboortekaartje. Ik had wat tijd over en het leek me tof om vast te kijken wat een beetje bij ons past qua vormgeving en tekstjes enzo. Ik denk dat we sommige dingen hetzelfde doen als bij Joas, maar sommige dingen ook niet. Ik twijfel een beetje over het stukje waarin je lengte en gewicht zet. Joas was natuurlijk een grote baby en dat heb ik toen wel 600x moeten horen. Heb ik deze keer eigenlijk niet zo heel veel behoefte aan, dus ik denk er nog even over of dat op het kaartje komt.

Kwaaltjes

* Zoals je al kon lezen in de update over de verloskundige heb ik last van een lage bloeddruk. De ene dag gaat het super goed, de andere dag helemaal niet. Ik merk vooral dat ik er meer last van heb op mijn werk.

* Hallo harde buiken. Daar zijn jullie weer?! Harde buiken dus. En gelijk ook best vaak aanwezig. Voor mij een duidelijk teken dat ik rustiger aan moet doen. Zeker ook in combinatie met mijn bloeddruk!

Ik merk dat ik het best lastig vind om écht rustiger aan te doen en dan vooral op mijn werk. Ik ben al veel buiten de klas, omdat ik een Pabo 4 stagiaire heb die het alleen moet doen. Dus veel rustiger dan ik nu doe gaat al haast niet. Gelukkig is het volgende week de laatste week voor de vakantie en ik hoop dat ik in de vakantie goed genoeg mijn rust kan pakken. En vooral hoop ik dat ik mijn werk tot half juni (als ik met verlof ga) kan volhouden!

Bedankt weer voor het lezen!

Liefs,

Simone

Een gedachte over “Zwangerschapsupdate: week 22 en 23

  1. Wat lastig die te lage bloeddruk, te hoog is niet goed maar dit natuurlijk ook niet. En harde buiken, had ik ook veel last van, al vrij snel eigenlijk, ook zo’n beetje vanaf 20 weken. Er zit niets anders op dan tóch een stapje terug te doen, ook met je werk.
    Denk aan de gezondheid van de baby hoor en zeer zeker van jezelf!
    Maar blijft lastig natuurlijk, dat snap ik wel, je wilt eigenlijk meer dan misschien kan, een dubbel gevoel. Pas goed op jezelf meis!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s