Lievelingseten van Joas

We hebben allemaal wel iets wat we onwijs lekker vinden. Iets waar je je bij wijze van echt wakker voor mag maken. Als ik vriendenboekjes invul bij kinderen uit mijn klas, staat er bij mij standaard lasagne. Heerlijk vind ik dat. Onze dreumes heeft uiteraard ook zijn voorkeuren en het leek me leuk om daar een blog over te schrijven.

Bron foto: http://www.pixabay.com

Laat ik allereerst zeggen dat het een dreumes/beginnende peuter is en feit blijft dat peuters de ene keer iets super goed eten en de volgende keer de helft op de grond gooien. Eet je kind net een week boterham met kaas, hoeft hij het de volgende week echt niet meer. En kijkt hij erbij van ‘Hoe heb je dit nu kunnen bedenken?’. Toch zijn er ook gerechten die er al-tijd ingaan bij Joas en daar ga ik nu over vertellen.

Wortels

Als Joas één groente echt altijd eet, zijn het wortels. En dan het liefst de versie uit pot. Heerlijk vindt hij dat. Zelfs als er ook frietjes ofzo op zijn bord liggen, kiest hij eerst voor wortels en pas als die allemaal op zijn, gaat hij verder met zijn aardappels/frietjes of vlees.

Pasta

Van spaghetti tot penne, het is smullen geblazen zodra er pasta voor zijn neus staat. En dan maakt het niet uit welke saus eroverheen zit en of mama het heeft gemaakt of dat het van bijv Happy Italy komt. Pasta = lekker. Aldus Joas.

Fruit

Wat dit betreft lijkt Joas echt op mij. Fruit is iets wat er eigenlijk altijd wel in gaat. En hij lust ook bijna al het fruit. Zijn favorieten zijn mango, meloen en banaan!

Ijsjes

Ja, nog zoiets wat hij van mij heeft. Joas is dol op ijs! Van die simpele limonadezakjes tot een magnum, mijn zoon vindt het smullen. Hij kan dan ook al heel goed “ijsje” zeggen. Hihi oeps!

Wat vind jouw kind echt heel erg lekker?

Liefs,

Simone

Een gedachte over “Lievelingseten van Joas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s