Ik ben nog geen twee, maar zeg wel ‘NEEEE’

Jawel, we zijn in de fase beland waarin alles ‘nee’ is. Vandaag vertel ik je hoe wij daar mee om gaan.

Joas kende al een tijdje het woord nee, maar gebruikte het eigenlijk alleen om echt aan te geven dat hij iets niet wilde. Dat is inmiddels verleden tijd en hij gebruikt het nu voor alles. Op alles wat ook maar klinkt als een vragende zin horen wij keihard ‘NEEE’, Tenzij het meneer wel zint uiteraard, dan kan hij gelukkig nog ‘ja’ zeggen. haha.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het (nu nog) wel een grappige fase vindt. We steken er ook een beetje de gek mee. ‘Vind je papa/mama lief?’ NEE. ‘Heb je lekker geslapen?’ NEE. ‘Zorgen papa en mama goed voor jou?’ NEE. Wij liggen vooral om die laatste vraag zelf in een deuk, want gelukkig weten we wel beter 🙂

Mijn allerbelangrijkste tip is om het vooral maar niet te serieus te nemen. Als wij ons laten leiden door wat hij zegt, dan komen we nergens en is niets leuk. Dus zoals ik net al zei, steken wij er een beetje de gek mee. En nemen we het allemaal maar met een korreltje zout.

Zoals ik net al benoemde kan hij gelukkig ook nog ja zeggen en laat hij duidelijk merken wanneer het echt nee is. Bijvoorbeeld als hij genoeg gegeten heeft of geen drinken hoeft.

Voor nu dus een grappige fase waar wij vooral de gek mee steken. Ik ben benieuwd of ik het over een paar maanden nog zo grappig vind!

Hoe ging jij met deze fase om?

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s