De geduldige moeder

Wie mij een beetje kent denkt vast dat dit artikel niet over mijzelf zal gaan. Ha, fout! Ik kwam namelijk tot de ontdekking dat ik geduldiger ben dan ik dacht te zijn.

Jaren geleden leefde ik in zijn vooruit, zoals mijn moeder altijd zei. Ik was niet bezig met de dag van nu, maar met een aantal dagen, weken of maanden verder. Ik keek altijd uit naar het volgende uitje of naar de volgende vakantie of afspraak. En ik zal eerlijk bekennen dat ik nog steeds heel erg naar dingen kan uitzien en aftelapps op mijn telefoon heb, maar inmiddels kan ik veel beter in het nu leven. Genieten van de momenten nu. Misschien wel iets dat ik geleerd heb sinds ik moeder ben?

Maar geduldig? Nee, dat past niet zo bij mij. Niet in het rijtje eigenschappen die je mij het snelst toe zou schrijven. Ik ben verre van geduldig. Dingen kunnen me vaak niet snel genoeg gaan. En toch. Toch ben ik wel (steeds vaker) een geduldige moeder.

Gisterenavond, toen Joas moeite had met in slaap komen, besefte ik dat ik met hem best veel geduld heb al zeg ik het zelf. En geloof me… ook ik ben wel eens heeeeeel ongeduldig als hij bijvoorbeeld weg rent als ik hem wil verschonen (want een schone luier is tegenwoordig stom) of als hij dingen expres kapot maakt of iets. En ook ik ben wel eens te moe om altijd maar lief en aardig te reageren tegen mijn kind. Dan moet ik ook zeker tot 10 tellen en me inhouden niet uit mijn slof te schieten. Maar vooral in situaties waarbij hij eigenlijk nog heel klein is en zijn ongenoegen laat merken door te huilen, te gillen of niet te gaan slapen, dan is daar Simone, de geduldige moeder. Die probeert rustig te blijven en te zoeken naar de oorzaak. Wil je nog wat drinken? Heb je eng gedroomd? Misschien nog trek? Ja, mijn 20 maanden oude ventje is dan nog steeds maar héél klein en kan nog niet altijd (goed genoeg) aangeven wat hij wil of nodig heeft. Dus dan heeft hij die geduldige moeder zeker nodig!

Zoals ik al zei ben ik ook heel vaak niet geduldig, maar het was fijn om gisterenavond te beseffen dat het dus wel in me zit 🙂

En jij? Ben jij een geduldige moeder?

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s