Zwangerschapsupdate: week 26 en 27

Hallo derde trimester! Daar was je alweer. Ik weet nog goed dat ik dit punt bij Joas bereikte en nu zijn we alweer zo ver. De laatste drie maanden van mijn zwangerschap zijn begonnen en dat betekent toch wel een klein beetje dat het aftellen begonnen is! Nog maar 6 weken werken en nog maar 12 weken tot de uitgerekende datum. Maar eerst een update van 26 en 27 weken zwanger.

26 weken zwanger

Groeispurt

Waar mijn buik eerst klein(er) bleef heb ik deze weken echt een groeispurt doorgemaakt. De rust van de vakantie heeft me zichtbaar goed gedaan zullen we maar zeggen! Ik ben in twee weken tijd zo’n 4cm (!) in omvang gegroeid. Nog steeds ben ik minder dik dan bij Joas en ziet mijn buik er anders uit, maar het scheelt nu niet veel meer.

Kriebels!

Waar de tijd eerst leek te kruipen komt nu steeds vaker het besef dat het niet lang meer duurt voordat ik uitgerekend ben. En voordat we ons kindje mogen gaan ontmoeten. Het begint dan ook steeds meer te kriebelen! Vooral vragen als ‘lijk je op Joas?’ en ‘hoe zou dat weer zijn zo’n kleintje?’ komen bij ons naar boven. Ja. We beginnen ons langzaam écht voor te bereiden op de komst van de baby!

Rake schoppen

Waar ik eerder nog schreef dat dit kindje zo rustig was, kom ik daar toch even van terug. Inmiddels worden er rake schoppen uitgedeeld. Mijn ribben en blaas zijn vooral doelwit geworden. Het is nog niets in vergelijking met grote broer, maar wat niet is kan nog komen. Hij laat goed weten dat hij er is zeg maar.

Kwaaltjes

Niks, nada, noppes! Het gaat goed en daar ben ik zo blij mee!! Ik zit echt in mijn fijne weken merk ik 🙂 Waar ik het met Joas met 27 weken zwaarder begon te vinden en moeilijker uit bed op kon staan, heb ik dat nu nog niet. Ben benieuwd wanneer dat nu komt!

Uiteraard heb ik bij thuiskomst van onze vakantie wel mijn voedingskussen tevoorschijn gehaald!

27 weken zwanger

En zo zwangeren we lekker verder. Het gaat goed met me en dat mag ook gezegd worden. Op het moment dat jullie dit lezen heb ik weer een week gewerkt en ik ben heel benieuwd hoe dat weer was, omdat ik op mijn werk meer last had van mijn buik. Maar daar lees je meer over in de volgende update!

Bedankt weer voor het lezen!

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s