Ons leven over 5 jaar

Vijf jaar geleden was ik een meisje van 19, bijna 20 jaar. Ik woonde bij mijn ouders, was tot over mijn oren verliefd op Peter en zat in het derde jaar van de pabo. Bizar hoe snel je leven een hele andere wending kan krijgen in een aantal jaar. Soms is het al bizar hoeveel dingen er gebeuren in 1 jaar tijd, laat staan in 5 jaar. Toch lijkt het me leuk om te fantaseren hoe ons leven er over 5 jaar (het jaar 2024) uitziet.

Ons gezin

Hoewel ons tweede kindje nog niet geboren is, hoop ik dat ons gezin over vijf jaar uitgebreid is. We weten nooit hoe de toekomst zal lopen en of het ons (nog een keer) gegund is, maar ik hoop dat we dan nog een kindje in ons gezin hebben mogen verwelkomen. Ik heb onze kinderwens nooit onder stoelen of banken gestoken en dus zal dit punt voor jullie waarschijnlijk geen schokkende zijn.

Huis

Degene die mij al langer volgen (of kennen) weten dat het onze droom is om ooit zelf een huis te laten bouwen. Of (als plan b) een huis te kopen in een nieuwbouwproject. Ik hoop dat we over 5 jaar hier meer mee bezig zijn. Dat we wat meer concrete plannen hebben dan alleen sparen voor dit doel.

Werk

Wat mijn werk betreft heb ik echt geen idee voor de toekomst. Ik ben niet perse een carrièretijger, maar ga bijvoorbeeld wel vanaf augustus in een andere functie binnen de school werken. Ik sta dan nog steeds voor de klas, maar ben ook specialist op het gebied van rekenen. Zou ik over 5 jaar nog op deze school werken? Of werk ik dichterbij? Werk ik nog 3 dagen of werk ik meer/minder? Hier kan ik me echt geen voorstelling van maken. De tijd zal het leren.

Ook heb ik nog altijd op mijn wensenlijstje staan om ooit een eigen onderneming te beginnen. Zou ik daar over 5 jaar concrete plannen voor hebben? Zou ik dan een eigen bedrijfje hebben of een zaakje? We shall see.

Soms is het echt leuk om zo te “dromen” over de toekomst. Ik ben benieuwd of jij dat ook wel eens doet?

Bedankt voor het lezen!

Liefs,

Simone

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s