Ik heb zwangerschapsverlof!

Als je mij volgt op Facebook of Instagram zal het je vast niet ontgaan zijn, maar…….ik heb zwangerschapsverlof! Ik keek al weken uit naar mijn verlof en afgelopen woensdag was het dan zo ver; mijn laatste werkdag. We vierden op mijn werk een feestje en ik werd enorm(!) verwend. Zo lief! Dat het mijn laatste werkdag was, was wel echt gek. Voor mijn gevoel heb ik momenteel ook nog gewoon weekend in plaats van verlof, maar vanaf volgende week zal dat waarschijnlijk wel anders gaan voelen. Denk ik.

Verlof dus! Eerst een tijdje voor de baby komt en daarna een (hele) lange tijd als hij er is. Uiteraard heb ik nog genoeg dingen die nog geregeld moeten worden voordat de baby er is. En het leek me wel leuk om je een kijkje in mijn to do lijstje te geven.

Toegeven aan mijn nesteldrang

Dit is de eerste en gelijk wel de grootste klus eigenlijk. Nesteldrang. Waar ik bij Joas daar echt helemaal geen last van heb kan ik me nu al ergeren aan een boekje dat ergens verkeerd ligt. Ik zie overal klusjes en heb dan ook nog een hele lijst met dingen die ik wil doen. Voorbeelden zijn; de vriezer ontdooien, alle dekbedden en winterjassen wassen, voorraadkast uitzoeken, keukenkastjes herinrichten en ga zo maar door. Sommige klusjes doe ik ‘normaal’ ook, maar andere dingen zoals het ontdooien van de vriezer heb ik in de afgelopen 3 jaar nog nooit gedaan haha. Oeps. En wat fijn is… met een (bijna) peuter in huis is er altijd genoeg op te ruimen en schoon te maken.

Kleertjes wassen

Dit klusje staat misschien wel bovenaan mijn lijstje. Niet alleen omdat ik het gewoon echt heel erg leuk vind, maar ook omdat het dan maar gedaan is. Ik heb gisteren alle kleertjes uitgezocht, gesorteerd en de kaartjes uit nieuwe dingen geknipt. Dus volgende week kunnen de eerste kleine kleertjes weer aan de waslijn. SMELT!

Vluchttas inpakken

Zodra ik alles gewassen heb kan ik een begin maken aan mijn vluchttas. Ik wil heel graag weer thuis bevallen, maar de tas kan maar klaar staan voor het geval we toch (ineens) naar het ziekenhuis moeten. Daarnaast moet er ook een tas ingepakt worden voor Joas. Het klinkt hard, maar als ik aan het bevallen ben, wil ik hem uit ons huis hebben (ja, ook ’s nachts), dus zal hij een tijd ergens anders heen gaan. Wel zo fijn als die tas voor hem ook vast klaar staat.

Enveloppen schrijven

Vorige week kwamen de enveloppen voor de babykaartjes binnen en die wil ik alvast geschreven klaar hebben liggen. Als de baby er dan is hoeven we alleen nog de kaartjes te vouwen en in de envelop te doen. Vond ik de vorige keer ideaal. De adressenlijst is af, dus dit klusje is in een middagje gefikst.

Bed op klossen

Aankomende maandag komen de klossen binnen en kan ons bed omhoog. Ik denk niet dat we dat gelijk maandag doen, maar wel snel gok ik. Ik vond het de vorige keer heerlijk zo’n hoog bed. Wij zijn allebei lang, dus kunnen met klossen nog steeds makkelijk in en uit het bed. Wat ik vooral ook fijn vind is dat we dan goed onder het bed kunnen stofzuigen (fijn voor mijn nesteldrang).

Kleine klusjes

Daarnaast hoop ik dat er nog wat tijd is voor kleine klusjes zoals het afmaken van fotoboeken, het maken van een kraammand voor Joas en het afmaken van het geboortebord.

Uitrusten

Dit is misschien wel de belangrijkste. Nog (even) uitrusten voordat de baby komt. Joas gaat de komende vier weken nog elke woensdag naar het kinderdagverblijf, dus heb ik één dag per week helemaal voor mezelf. Voor de rest kan ik lekker middagdutjes meedoen en word het in elk geval aankomende week zulk warm weer dat het sowieso verstandig is om niet al teveel te gaan doen. Met die rust zal het wel goedkomen.

En dan zijn we er klaar voor?! Vandaag precies nog 6 weken tot de uitgerekende datum. De tijd vliegt echt en voor je het weet is de kleine man er. Als hij op zijn grote broer lijkt, hebben we nog iets langer dan 6 weken geduld nodig, maar we gaan het allemaal zien! Het duurt in elk geval niet lang meer voor we een gezinnetje van 4 zijn. Mijn mannen en ik. En hoewel ik stiekem een beetje koudwatervrees heb, kijk ik er ook weer heel erg naar uit!!

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s