Zwangerschapsupdate: week 32 en 33

Iets later dan gepland, maar zeker met liefde geschreven; de volgende zwangerschapsupdate. En deze keer over 32 en 33 weken zwanger.

33 weken zwanger

Groei echo

Op woensdag 5 juni hadden wij de groeiecho. Ik was toen 31+5 dagen zwanger. Joas was, zoals sommigen wel weten, een hele grote baby en ik heb vanaf het begin het gevoel gehad dat dit een kleiner kindje is. Ik was dan ook erg benieuwd of mijn vermoedens klopten. En ja hoor. Inderdaad. De echoscopiste had alle metingen gedaan en liet ons zien dat dit kindje alles net boven het gemiddelde heeft, behalve de benen. Hij heeft hele lange benen. Niet gek, dat hebben papa, mama en grote broer ook. Waar Joas geboren is met 9,5 pond, wordt dit kindje bij 40 weken op 6,5 pond geschat. Dat is echt een enorm verschil! Nu moet ik ook eerlijk zeggen dat ik het niet helemaal geloof. Ik denk namelijk dat hij door de rust van mijn verlof nog wel even een groeispurt maakt. Maar hij moet wel enorm goed zijn best gaan doen om die 9,5 pond van Joas te gaan halen. Ik ga voor 8 pond. Dat is voor ons doen al klein haha.

Slecht slapen

Door die dikke buik wordt het steeds lastiger om echt lekker te slapen. Sommige nachten kan ik maar slecht een houding vinden die echt lekker ligt. Maar nog even volhouden.

Werken is zwaar

Ik merk dat werken steeds zwaarder wordt en ik echt aan het aftellen ben tot mijn verlof. Op het moment dat je deze blog leest, heb ik al verlof, maar tijdens deze weken kijk ik er zo enorm naar uit om niet meer te hoeven werken!! Ik wil in mijn hoofd bezig zijn met de baby en niet meer met school.

Kwaaltjes

Eigenlijk heb ik vooral ‘last’ van slecht slapen en af en toe wat maagzuur. Daarnaast is mijn buik vaak en snel knoerhard. En dat is niet altijd even lekker. Sommige dagen twijfel ik of het geen weeën zijn, maar het wordt niet sterker en niet met regelmaat, dus dat is alleen maar positief in dit stadium.

We zwangeren dus gewoon nog even lekker door! Nog een paar weken en dan zijn we gewoon een gezinnetje van 4. Zo gek om je dat te beseffen!

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s