Het leed dat nesteldrang heet

Nesteldrang… ik geloofde er niet zo in. Bij de zwangerschap van Joas lag ik liever de hele dag op de bank lekker uit te rusten voor de bevalling. Maar nu.. pfff nesteldrang all over the place! In dit artikel vertel ik je er meer over.

Bron: Blond Amsterdam

Als je mij kent of al wat langer volgt weet je dat ik heel erg van schoon en opgeruimd hou, maar dat ik verre van een huisvrouwtje ben. Ik vind het zulk ondankbaar werk!!!! Overal waar je bent geweest kun je eigenlijk een dag later weer wat doen. En laat ik daar nou net geen tijd voor en zin in hebben. Uiteraard doe ik mijn huis elke week braaf. Lijkt me wel zo gezond.

We zorgen er altijd voor dat aan het einde van de dag het aan kant is. Dat als je ’s ochtends beneden komt het glad is. En uiteraard staat er hier echt nog wel eens wat op het aanrecht of slingert er nog ergens wat van Joas rond. Maar over het algemeen is het opgeruimd. Vooral beneden, want daar ontvangen we mensen.

Op mijn werkdagen (ma, di en woe) gebeurt er weinig in het huishouden, maar de andere dagen (do, vrij en soms za) staan in het teken van schoonmaken en de was wegwerken zodat we fris het weekend in kunnen en tijdens werkdagen we daar op kunnen teren. Op werkdagen ruimen we eigenlijk alleen op en ik wil nog wel eens een wasje draaien.

Nu is het natuurlijk zo dat ik momenteel met zwangerschapsverlof ben. Ik hoef de komende maanden niet te werken en heb eigenlijk elke dag wel tijd om iets in het huishouden te doen. En waar ik bij Joas totaal geen last had van nesteldrang, kan ik nu wel bezig blijven. Ik zie overal klusjes. Het ene klusje wel groter dan het andere, uiteraard. Maar ik kan eigenlijk niet meer door het huis lopen zonder iets te zien wat opgeruimder of schoner kan. Sommige dingen die ik nu zie, heb ik in de afgelopen drie jaar nog nooit gedaan! Bijvoorbeeld het ontdooien van de vriezers. Nu ineens irriteerde ik me daaraan, dus die zijn ontdooid 🙂

Ik merk dat ik nu dingen zie en dan denk ‘dit kan echt niet als we straks een zuster in huis hebben’. Dus ga ik er mee aan de slag. Het enige nadeel is dat ik lichamelijk steeds minder kan en daardoor niet altijd in het tempo door kan gaan waarin ik zou willen. Een ochtend aan de poets moet ik bekopen met een middag harde buiken. En dat weet ik, dus plan ik ’s middags niks.

Ik geniet er maar van zolang ik het heb, want straks als de baby er is, ben ik weer blij als ik überhaupt iets uit mijn handen krijg. Voor nu is het in elk geval schoon en zijn er een heleboel kasten uitgezocht. En dat geeft mij precies een heerlijk gevoel!

Had jij nesteldrang?

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s