Nog eventjes alleen..

Nog maar een paar weken (of dagen? Wie zal het zeggen) is Joas alleen. Nog maar heel even “enigkind”. En hoewel ik er super naar uit kijk om twee kindjes te hebben, zijn sommige dingen met één kind gewoon handiger. Ik heb natuurlijk (nog) geen ervaring hiermee, maar ik kan me er wel enigszins iets bij voorstellen. Het leek mij leuk om een artikel te schrijven hierover. Dus. Komtie!

Onverwachte aankopen doen

Dit is gelijk het punt waar Peter en ik een kei in zijn. Wij kunnen bij bijvoorbeeld Ikea lopen, spontaan besluiten een keukentje voor Joas mee te nemen en dan er bij de auto achter komen dat we onze achterbak iets ruimer hadden ingeschat dan hij daadwerkelijk is. Gelukkig kan dan 1 deel van de achterbank plat. Wordt met twee kinderen wat lastig. Hoe we dan thuis (moeten) komen met de gekochte spullen wordt nog een uitdaging!

Aandacht

Met één kind hoef je nooit de aandacht te verdelen. Hij krijgt aandacht of hij krijgt het niet. Je hoeft als ouders nooit te bepalen wie je als eerst gaat helpen als er maar één kind is. Dat gaat straks wel ff wennen worden denk ik! Ik stel me van die momenten voor dat je baby het op een brullen zet terwijl de peuter net een terroractie uithaalt. HELP! Maar ik denk ook dat je daar steeds vaardiger in wordt. De tijd zal het leren! Er zijn mensen met tien kinderen, dus met die twee van mij zal het straks ook wel goedkomen.

Geen ogen te kort

Met één kind hoef je ook maar op één kind te letten. Op een verjaardag hoef ik maar één boef in de gaten te houden. Dat is met meerdere kindjes ook anders gok ik. Zeker als ze in een fase zitten dat je ze sowieso heel erg in de gaten moet houden. We hopen dan maar dat Joas dan niet al teveel streken meer uithaalt. Haha.

Maar (zoals ik net al schreef) kijk ik enorm uit naar het hebben van twee kindjes. Het zorgen voor mijn jongens. Mijn mannen en ik! Want ik gok/denk/weet dat er ook voordelen zitten aan het hebben van twee kindjes in plaats van één, maar dat artikel blijf je me nog even verschuldigd. Dat duurt nog even voordat ik die kan schrijven!

Bedankt weer voor het lezen!

Liefs,

Simone

Een gedachte over “Nog eventjes alleen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s