Onze droomtuin! #2

Wie mij al wat langer volgt weet dat we vorig jaar onze achterjungle veranderden in een achtertuin naar onze zin. En dit jaar was onze voortuin aan de beurt. Vandaag neem ik je mee in ons proces.

Wij kochten ons huis eind 2015 en begin 2016 was het dan echt van ons. Een huis waar nog veel aan moest gebeuren voordat het naar ons zin was. We klusten 5 maanden, trouwden daarna en al snel was ik zwanger van Joas waardoor er in ons huis alweer wat verschuivingen plaatsvonden. Om deze redenen bleven de tuinen een beetje een ondergeschoven kindje. Je kunt tenslotte maar 1 ding tegelijk en het huis had echt prioriteit de eerste anderhalf jaar.

Vorig jaar vonden we het tijd om er toch wel wat aan te gaan doen. Bij Peter was vooral de achtertuin een doorn in zijn oog. We zaten eigenlijk weinig buiten omdat we ons gewoon niet fijn voelde in de tuin. Ook stonden er zoveel planten en struiken dat dat vroeg om heel veel onderhoud. Iets waar Peter en ik niet zo goed in zijn. We hebben geen groene vingers. Dus veranderden we de achtertuin. De blog daarover kun je hier lezen.

Maar goed.. waar de achtertuin een doorn in Peter zijn oog was, zo irriteerde ik mij wezenloos aan de voortuin. De hele voortuin was volgegooid met planten die de pan uit groeiden en zoals ik al zei…Geen groen vingers hier in huis. Daarnaast was het gewoon niet onze stijl.

Door de komst van de baby stonden er voor dit jaar meerdere projecten op de planning. We maakten voor Joas een grote jongenskamer, pasten de babykamer aan voor de baby en we pakten de voortuin aan.

Laten we vooral beginnen met de ‘voorfoto’. We hebben in 3 jaar tijd er niets aan gedaan en dat was wel te zien.

Dingen waar ik me vooral aan ergerde was het schuine pad naar de deur en de bodembedekkers die over de straat heen groeiden.

Eind april gingen we op vakantie naar Portugal en daarna was het tijd om aan de slag te gaan. Donderdag 2 mei stond ons hulpteam paraat om de tuin helemaal leeg te trekken. Want we waren het er over eens dat alles eruit moest, zodat we helemaal fris konden beginnen.

De tuin was leeg. Het echte werk kon gaan beginnen. Op zaterdag 11 mei stond dat op de planning. Net als bij de achtertuin hebben we mijn oude buurjongen gevraagd om ons te helpen. Hij was hovenier in opleiding (inmiddels gediplomeerd) en doet dit dus voor zijn werk.

De plannen waren als volgt; een recht pad van de straat naar de deur, een plantenbak zodat mensen maar op één manier onze tuin in kunnen, een strook grond en voor de rest grind.

Na die ene dag zag de tuin er toen zo uit:

We misten nog wat grind en planten uiteraard, maar de tuin kreeg al aardig vorm.

En dan heb ik nu wel genoeg gekletst denk ik zo. Ik zal de foto’s laten zien van hoe het is geworden. Wij zijn er elke dag nog super blij mee en krijgen veel complimentjes erover 🙂

Bedankt weer voor het lezen!

Liefs,

Simone

Een gedachte over “Onze droomtuin! #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s