Plog #65: Afkoelen in de Binnenmaas

De laatste maandag van juli alweer. Tijd voor de nieuwe plog. Afgelopen vrijdag was het (voor wie het niet gemerkt had) best wel een beetje heel erg warm. Zacht uitgedrukt. Dus besloten we om ’s ochtends verkoeling te zoeken bij de Binnenmaas met vrienden en ’s middags deden we lekker rustig aan. Kijk je weer mee?

Goedemorgen! Tijd voor een ontbijtje. Deze is weer favoriet laatste dagen. Halfvolle yoghurt, muesli, rozijnen en banaan.

Spullen inpakken, want we gaan zwemmen!

Om half 10 gaan ze open en staan wij voor de deur. Lekker op tijd. We weten een plekje in de schaduw te bemachtigen 🙂

Een plekje met uitzicht op het peuterbad. Kunnen de jongens zich prima vermaken. Hoewel.. de grote glijbanen zijn eigenlijk veel meer favoriet. Samen met hun papa’s gaan Joas en Job meerdere keren er vanaf.

Maar we nemen ook de tijd om lekker te zitten af en toe. Is Joas het over het algemeen niet mee eens. Wil steeds het water in. Kleine waterrat. Rond lunchtijd gaan we weer naar huis en zijn we heerlijk afgekoeld!

Siësta met deze airco. Eén van de beste aankopen van dit jaar! Nu al! Joas had trouwens iets minder zin in de siësta. Hij had al geslapen op de terugweg in de auto en het was op zijn kamer wel erg heet, dus na een half uurtje is hij er klaar mee. Jammer!

Binnen met de deuren en ramen dicht voor de ventilator… dat is naast het zwembad gewoon het lekkerste nu.

En chipjes eten. Ook altijd goed. Ik was meer in voor een bakje waar ze in konden, maar daar dacht de peuter anders over. Prima jongen. Gelukkig hebben we een stofzuiger.

HOT HOT HOT

Eigenlijk geen weer om te koken, maar er staat wat simpels op het menu: hartige taart. Dus Joas en ik fixen even het mengsel. Want hij wil wel helpen “roeroe”. Roeren dus.

Eind resultaat. Hartige taart met kip, courgette, paprika en kaas. Heel veel kaas.

We eten voor de tv en kijken De Slimste Mens terug. Daarna gaat Joas douchen en naar bed. En ploffen wij op de bank.

De eerdere warme dagen heb ik vrij weinig last gehad van het warme weer, maar nu deze avond ben ik opeens echt naar er van. Gelukkig gaat het regenen en waaien, want dan verandert de druk in de lucht een beetje. In het raamkozijn probeer ik zoveel mogelijk hiervan mee te krijgen en letterlijk af te koelen.En warme maar toch ook fijne dag. Ik weet zeker dat ik vaker naar de Binnenmaas ga. Wat is het leuk daar! Ook als je niet kunt zwemmen is er een super grote speeltuin waar kinderen heerlijk hun gang kunnen gaan. En voldoende schaduwplekken onder de bomen. Jaaa.. voor de mensen die in de buurt wonen. Aanrader!Bedankt weer voor het lezen!

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s