Dag kraamweek!

Vandaag is Thijs alweer een week bij ons, een week! Dat betekent ook dat onze kraamweek er alweer op zit en we nu volledig zelf aan de bak moeten. En stiekem is dat helemaal niet erg. In deze blog praat ik je bij over de afgelopen week.

Bevalling

De bevalling van Thijs begon een week geleden ’s ochtends vroeg. Hoewel ik er best op aan het wachten was, kwam het toch nog een soort van onverwachts. En snel. Ik zal binnenkort mijn bevallingsverhaal hier ook delen, maar ik wil even rustig de tijd hebben om die te schrijven.

Joas

Joas was tijdens de bevalling bij mijn ouders en kwam ’s middags thuis. Ik was heel benieuwd hoe hij het zou vinden, die eerste ontmoeting. Hij snapte heel goed dat dit de baby was en vond het allemaal een beetje spannend. Joas is wat dat betreft wel een beetje een kat-uit-de-boom-kijker. Die moet in nieuwe situaties altijd even van een afstandje alles observeren. Dicht tegen papa aan wilde hij wel bij de baby kijken.

De momenten daarna waren al heel anders. Hij vond het reuze interessant dat Thijs er was. Wil heel veel kusjes geven en aaien. Eerst ging dat nog wat hardhandig, maar inmiddels kan hij het ook heel zachtjes.

De laatste twee dagen van de kraamweek had hij het wat moeilijker. Hij had veel aandacht nodig en was snel van slag. Heel normaal voor een kind van nog geen twee als je het ons vraagt. We vinden het sowieso al heel knap hoe hij met de situatie omgaat. We hopen dat de rust in huis het tij doet keren.

We zijn echt mega trots op hoe hij het doet. Ik had het zo anders verwacht!

Borstvoeding

Na het borstvoedingavontuur bij Joas zei ik dat ik niet wist of ik dat weer wilde proberen bij een volgend kindje. Aan het begin van mijn zwangerschap koos ik dan ook voor fles, maar in de loop van de maanden veranderde dat gevoel. Dit was een ander kindje met andere behoeften. Misschien zou het deze keer wel lukken. Het was in elk geval het proberen waard.

En dus legde ik Thijs weer binnen een uur na de geboorte aan. Hij kon al wat bij mij drinken omdat ik van tevoren gekolfd had dus dat was echt fijn.

Thijs heeft wat hulp nodig bij het aanhappen, maar vanaf het moment dat ik hem daarbij help, drinkt hij heel goed. Hij groeit er goed op.

Nachten

Ik was even vergeten hoe nachten waren met een pasgeboren baby. Thijs had precies zijn wakker uurtjes als wij wilden gaan slapen. Pittig! Inmiddels is hij overdag wat meer wakker en slaapt hij ’s nachts wat meer. We komen er wel. Tenslotte nog maar een week oud. Maar was wel weer ff wennen!

Herstel

Met mij gaat het goed, heel goed. Eigenlijk een beetje té goed. Doordat ik geen hechtingen of iets had was ik al vrij snel weer heel mobiel. Ik moet oppassen dat ik mezelf niet voorbij ga lopen. Is me ook echt heel vaak op mijn hart gedrukt, dus ik ga mijn best doen.

Het was een fijne week met een lieve zuster. Ik heb me lekker laten verwennen, maar het is ook wel goed om het nu allemaal zelf te doen. Lekker te gaan wennen aan onze nieuwe gezinssamenstelling. Vanmiddag gaan we voor het eerst even naar buiten. Kijk ik al de hele week naar uit.

Thijs doet het ook super goed. Het is een heel tevreden ventje en hoort er al helemaal bij. Mijn mannen en ik. Ik zou niks anders willen!

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s