Hoera! Joas is 2 jaar!

Vandaag, 18 augustus, is het twee jaar geleden dat ik onze Joas op de wereld zette. Twee jaar geleden maakte hij ons papa en mama. Aan de ene kant al twee jaar en aan de andere kant pas twee jaar. Het voelt alsof het nooit anders is geweest! Voor zijn verjaardag schreef ik een brief aan hem!

Lieve Joas,

Vandaag ben jij jarig en word je twee jaar oud. En hoewel je er nog geen biet van snapt is het voor ons wel weer een hele speciale dag. We denken weer even terug aan die dag twee jaar geleden; jouw geboortedag.

De weken vliegen om en zo ook het afgelopen jaar. Je begon het afgelopen levensjaar nog kruipend, maar een week na je eerste verjaardag ontdekte je hoe je moet lopen. In het begin nog wat wankel, maar inmiddels ontzettend stevig en stabiel en ren je liever dan dat je loopt.

Je bent in het afgelopen jaar zó gegroeid. Niet alleen in de lengte (van maat 80/86 naar maat 104), maar ook in je ontwikkeling. Je kletst de oren van ons hoofd, hebt je eigen humor ontwikkeld en grapt er dus de hele dag op los. Je bent in nieuwe situaties een kat-uit-de-boom-kijker, maar eenmaal gewend hang je de clown uit. Wat dat betreft ben je nog steeds een mixje van ons allebei!

Je bent nieuwsgierig naar de wereld om je heen. Overal waar je bent observeer je goed de omgeving (net als je vader), zodat je weet wat er allemaal is

Je bent gek op voertuigen en ziet deze dan ook overal. Je kunt een half uur voor het raam staan om zomaar te kijken wat er allemaal door de straat rijdt. Bij elk vliegtuig dat je hoort ben je enthousiast. Het is zo mooi om te zien hoe de wereld jouw verwondert. Samen met jou ontdekken wij de wereld opnieuw en zien we het moois in soms hele kleine dingen.

Je bent lief en behulpzaam. Dat heb je de afgelopen weken wel extra laten zien. Want sinds 2,5e week ben je grote broer. Wat doe je dat goed! Soms vind je het even moeilijk, maar je bent vooral heel gek op Thijs. Je wil hem de hele dag aaien en kusjes geven en je straalt van trots als Thijs even bij jou op schoot mag knuffelen. Ook wil je bij Thijs in de box, zodat jullie samen zijn en je zijn handje vast kunt houden. Daar had mama alleen maar van kunnen dromen en met heel veel liefde kan ik zo naar jullie kijken.

Ik ben heel benieuwd naar het aankomende jaar. Wat je dan allemaal gaat leren en ontdekken. Ik kijk vooral uit naar de gesprekjes die we samen kunnen hebben en naar de herinneringen die we met elkaar gaan maken.

Wat ben ik trots op jou lieverd! Ik kan alleen maar van jou houden!

Fijne verjaardag schatje!

Liefs mama

2 gedachten over “Hoera! Joas is 2 jaar!

  1. Wat een lieve brief Simone, een prachtig cadeautje voor Joas en een geweldige herinnering voor later!
    Van harte gefeliciteerd met Joas, een hele fijne dag met elkaar en geniet er maar van!
    liefs van Petra

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s