Persoonlijke update: Hoe gaat het met ons?

Het was even wat stiller op de blog en ik neem aan dat jullie wel snappen waarom. Wij zitten heerlijk op onze blauwe wolk en genieten volop van ons mooie gezin van vier. Ik hoop binnenkort weer wat meer blogs te kunnen uploaden! Vandaag in elk geval een update over hoe het met ons gaat en wat onze plannen zijn voor de komende tijd.

Kraamvisite

De afgelopen weken hebben we veel kraamvisite gehad. Door de vakantie was dit gelukkig best verspreid en zo langzaamaan zijn de meeste mensen wel geweest. Wat was het leuk om weer vol trots ons kleine ventje aan iedereen te mogen showen, maar ik ben ook wel blij dat het grootste gedeelte achter de rug is. Is toch best intensief al die bezoekjes.

Herstel

Om het daar maar gelijk over te hebben; dat gaat heel goed. Ik moet wel opletten dat ik niet alweer veel te veel wil en niet denken dat ik alles alweer kan. Ik vergeet soms dat het nog maar kort geleden is dat ik bevallen ben. Gelukkig geeft mijn lijf heel goed aan wat het wel en (nog) niet kan. Zo doe ik elke middag nog een powernapje met de jongens mee en pak ik bewust mijn rustmoment. Die heb ik nog heel erg nodig.

Over twee weken mag/ga ik weer sporten en hoop ik vooral eerst mijn conditie weer op te bouwen, want ik heb momenteel echt de conditie van niks!!!

Zorgen voor twee kindjes

Nu Peter weer aan het werk is, komt de zorg voor Joas en Thijs automatisch wat meer op mij neer. Ik ben vier dagen per week alleen met de jongens. Binnenkort lijkt het me leuk om daar een wat uitgebreidere blog over te schrijven, maar voor nu kan ik zeggen dat het me allemaal reuze meevalt! Thijs is een hele relaxte baby dus we kunnen echt genieten.

Gewone ritme

Vanaf volgende week gaan we iets meer in het gewone ritme. Joas gaat namelijk dan weer elke woensdag naar het kinderdagverblijf. Lekker spelen bij de kindjes. Ik kijk er best naar uit om weer iets meer ritme te krijgen. In hoeverre dat kan met een pasgeboren baby uiteraard. Maar dit is een begin. Ik denk dat hij het in het begin een beetje lastig vindt om na zes weken weer te gaan, maar ik denk dat het ook weer goed is voor hem. Even lekker spelen met leeftijdsgenoten. En vooral weer met zijn vriendje Job. Voor de vakantie zat hij nog op de 0 tot 2 groep en nu gaat hij naar de groep voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Spannend!

Opleiding Peter

Wat ook van start gaat de komende weken is de opleiding van Peter. Hij gaat vanuit zijn werk een Post HBO opleiding volgen. Dat zal waarschijnlijk best weer even druk zijn naast een jong gezin, maar gelukkig wordt het vanuit zijn werk gefaciliteerd dus zijn de collegedagen op werkdagen. Dat is heel fijn! En hij kan dat, dus ik kan hem alleen maar aanmoedigen en heel trots zijn!

Vakantieplannen

Komen we gelijk bij het volgende punt. We willen dit jaar graag nog even als gezinnetje op vakantie. We zijn in de meivakantie natuurlijk naar Portugal geweest, maar ook van het najaar willen we er nog even uit. Nog even een keer buiten schoolvakanties om nu dat kan in mijn verlof. We hadden eerst wilde plannen voor een vliegvakantie, maar omdat Peter die opleiding gaat volgen en geen collegedagen kan missen zitten we nu te kijken voor een vakantie op een vakantiepark. Er is niks mis met zeer burgerlijk toch? Want zeg nou zelf.. die parken zijn ideaal voor met kleine kinderen. Er is een zwembad, indoor speeltuin en genoeg buiten speeltuintjes. Meer hebben we eigenlijk niet nodig. Dus waarschijnlijk wordt dat het. Nu al zin in!

Zo.. jullie zijn weer een beetje op de hoogte van het reilen en zeilen binnen ons gezinnetje. Hoe het met Thijs gaat kun je lezen in zijn eerste maandupdate die volgende week online komt!

Ik wens jullie allemaal een fijn weekend!

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s