Thijs | 1 maand

Ons Thijsje is alweer een maand bij ons. BI-ZAR. Stop stop stop STOP. Blijf alsjeblieft nog heel even mijn kleine baby?!

Bij Joas schreef ik het eerste jaar elke maand een update en dat wil ik bij Thijs ook gaan doen. Hierbij dus de allereerste.

Mijn verhaal voor jou

Lief mooi vriendje. Een maand geleden maakte jij ons voor de tweede keer papa en mama. Wat ben jij een lief en tevreden mannetje! We boffen zo ontzettend met jou! Je bent heel rustig en laat alleen van je horen als het echt nodig is. We genieten er enorm van dat jij er bent.

Je bent echt al een eigen persoontje en lijkt tot nu toe niet op je broer. Qua uiterlijk niet, maar ook qua gedrag niet. Wij zijn heel benieuwd hoe dat zich gaat ontwikkelen de komende weken, maanden en jaren.

Verschonen vind je niet zo leuk. Je kunt echt heel boos en verontwaardigd kijken zodra ik je broek uittrek. Het allerergste vind je het natte doekje en ik geef je geen ongelijk. Toch kunnen we niet om schone luiers heen lieverd en zul je er echt aan moeten wennen.

Je allereerste uitje was naar het strand. Je was toen 11 dagen oud. Het waaide erg hard, maar je zat lekker veilig en warm bij mama in de draagdoek. Je vond het heerlijk en had naderhand zelfs zand in je haar haha.

Je bent geboren met een bijoortje. En extra stukje huid bij je oor. Een knobbeltje eigenlijk. Dit zou later (als je er groot genoeg voor was) operatief verwijderd kunnen worden, maar vorige week is het bijoortje ingedroogd en er vanzelf afgevallen. Best gek omdat het bij jou hoort/hoorde, maar aan de andere kant ook fijn dat het vanzelf is opgelost en wij daar verder dus niks mee hoeven.

Tot slot ben je een echte buikslaper. Als je op je buik ligt, slaap je gewoon echt het lekkerst. Voor nu slaap je alleen overdag (onder toezicht) op je buik. Je kunt al wel zelf je hoofd draaien naar de andere kant maar voor ’s nachts slaap je voorlopig nog even op je rug. Wel zo’n prettig idee voor (papa en) mama.

Gewicht en lengte

Gisteren zijn we voor het eerst naar het consultatiebureau geweest. Thijs is geboren met een gewicht van 4220 gram en hij was 55 cm lang. Gisteren woog hij 5755 gram en was 59 cm lang. Hij groeit goed op mama’s melkie!

Thijs draagt van kleertjes maat 56 en van sommige merken 62. Van luiers maat 2.

Voeding

Deze is niet zo moeilijk; borstvoeding. En stiekem ben ik daar zó trots op. Joas had nooit genoeg aan mij en ik heb getwijfeld of ik het hele circus wel weer wilde beginnen, maar ik ben zo blij dat ik het gedaan heb! Het gaat nu zoveel beter en makkelijker! Echt heel fijn.

Thijs krijgt borstvoeding op verzoek en dat komt neer op ongeveer 7 a 8 voedingen per 24 uur.

Slapen

Ook met slapen hebben we niks te klagen. Thijs is (naast de voedingen) ongeveer 2x per dag echt een tijdje wakker. Hij kan dan heerlijk een beetje rondkijken wat er allemaal gebeurt.

De rest van de tijd slaapt hij dus. Vaak valt hij zelf in slaap. Heel af en toe heeft hij wat hulp nodig.

Hij had een week dat hij na de laatste avondvoeding krampjes kreeg en we hem echt in slaap moesten helpen, maar dat gaat de laatste dagen alweer veel beter.

Ontwikkelingen die je maakt

* Je kunt al lachen. Je doet het nog niet heel vaak, maar als je lacht is het wel overduidelijk.

* Je volgt ons met je ogen

* Je nek is al heel sterk. Het liefst kijk je de wereld al rond

Een gedachte over “Thijs | 1 maand

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s