Simone Back in shape #1

Gisteren was Thijs alweer 6 weken oud en dat betekent dat ik vanaf vandaag geen kraamvrouw meer ben. Na 6 weken mag je, als je je daar goed genoeg voor voelt, weer meer gaan bewegen en dus gaan sporten. In deze blog vertel ik je over mijn plannen voor de komende periode op dat gebied.

Bron: http://www.pixabay.com

Na de zwangerschap van Joas schreef ik ook een serie met blogs over het weer terug in vorm komen. Toen was het vooral nodig om mijn zwangerschapskilo’s eraf te sporten, dat is nu niet. Een paar dagen na mijn bevalling woog ik namelijk minder dan voordat ik zwanger werd van Thijs. Echt zwangerschapskilo’s zijn er dus niet meer, maar een flubberbuikje des te meer. En daarnaast een conditie van lik mijn vestje.

Laat ik voorop stellen dat ik dit zelf wil. Er is niemand die mij ertoe dwingt om aan mijn lijf te werken, maar ik merk gewoon dat ik mezelf beter kan voelen als ik weer meer conditie heb en weer strakker in mijn vel kom. In de blog van afgelopen woensdag vertelde ik dat het een doel is om gevarieerder te koken voor mijn gezin en wat betreft mijn lichaam is het mijn doel om de komende maanden weer meer conditie te krijgen zodat ik niet na twee trappen al half aan de beademing moet. En ik wil graag weer een plattere buik, maar eerst ga ik aan mijn conditie werken. First things first.

Bij de sportschool waar ik zit heb je de mogelijkheid om je abonemment tijelijk te bevriezen. Dit betekent dat wanneer je een tijd lang niet sport, dit je ook niks kost. Ideaal! Ik ben van nature geen sporter. Ik doe het omdat het moet en niet omdat ik het nu echt zo leuk vind zeg maar. Tijdens mijn zwangerschappen deed ik dan ook weinig aan beweging. Overigens scheelde het deze keer wel dat ik al voor Joas moest zorgen. Die hield mij wel in beweging haha. Ik ging zelfs met 38 weken nog met hem fietsen! Dat deed ik twee jaar geleden absoluut niet. Maar goed… vrij asportief aangelegd dus en het kwam prima uit dat ik mijn abonnement bij de sportschool kon bevriezen. Aankomende week is mijn plan om er weer heen te gaan en weer te gaan starten met sporten. Zoals ik al zei.. eerst mijn conditie.

Echt afvallen (lees: diëten) is niet nodig en dat mag ik ook niet aangezien ik nog steeds borstvoeding geef. Wel kook ik dus gevarieerder en zo krijg ik genoeg groenten binnen. Het enige “probleem” is dat ik door de borstvoeding constant honger heb en je snapt dat dat niet in gezonde dingen is. Deze eeuwige zoetekauw eet het liefst dingen die zo lekker op je heupen gaan zitten. En dat kan ik dus momenteel de hele dag door wel eten. Er zit weinig rem op. Bij borstvoeding mág je ook meer eten, maar het is voor iedereen beter als dat gewoon gezonde dingen zijn. Dat snappen we allemaal. Crashdiëten ga ik dus niet doen, maar ik ga zeker opletten op de dingen die ik eet. Ik merk namelijk dat het ook vaak gewoon is dat ik even ergens op moet kauwen, uit gewoonte. Dus dat kan dan beter op bijvoorbeeld een stukje paprika dan op een stuk chocola.

Maar goed.. om een beetje een stok achter de deur te hebben leek het me leuk om jullie mee te nemen in dit avontuur. Ik ga vanavond mijn maten opmeten zodat ik weet wat mijn startpunt is en dat ik niet alleen zichtbaar resultaat heb straks, maar ook meetbaar. En hoewel ik het niet persé doe om kilo’s af te vallen.. mag dat uiteraard wel. Ik heb na de zwangerschap van Joas nooit meer hetzelfde gewogen als daarvoor, dus wie weet bereik ik dat gewicht ooit weer. Mijn lijf van toen zal ik waarschijnlijk nooit meer bereiken en dat hoeft ook niet, want die twee mooie ventjes zijn het meer dan waard geweest. De streepjes op mijn benen en heupen zullen mij daar altijd aan herinneren, maar weer strakker in mijn vel voelt voor mij fijner en zal er voor zorgen dat ik weer de kleding kan dragen die ik mooi en fijn vind.

Ik hou jullie op de hoogte!

Liefs,

Simone

Nieuwsgierig naar mijn updates van mijn strijd tegen de zwangerschapskilo’s bij Joas? Lees hier deel 1, deel 2 en deel 3

Een gedachte over “Simone Back in shape #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s