3 jaar getrouwd!

Je verwachtte misschien een plog op deze maandag, maar daarvoor moet je nog even geduld hebben tot woensdag. Vandaag is het namelijk onze trouwdag! En dus gaat de blog daar over.

16 september 2016 was de dag dat ik ‘JA’ zei tegen mijn lover, maatje en mijn allerbeste vriend.

Het was een mooie septemberdag. De dagen ervoor was het een hittegolf met temperaturen boven de 30 graden, maar onze dag was het een graadje of 23 à 24. Een prima temperatuurtje als je het mij vraagt.

We hadden een onwijs toffe en lange dag. Ik heb van elk moment genoten en zou het precies weer zo doen als ik het over moest doen. Een heerlijke relaxte trouwdag met goed, lekker en veel eten. Na afloop bleven we slapen in de bruidssuite van Hotel Ara. Daar hadden we ons feestje gevierd.

En zo begon ons avontuur als man en vrouw. Twee jonge mensen die allebei het dorp waarin ze opgroeiden verlieten om met elkaar in een nieuw dorp een nieuw bestaan op te bouwen. Spannend, maar ook daar tot nu toe geen moment spijt van gehad.

De eerste weken was het wennen. Om vanuit twee jonge, levendige (en in Peters geval: grote) gezinnen zomaar alleen maar samen te zijn. Het was stil en dat waren we niet gewend. Dus haalden we al snel veel vrienden en familie over de vloer en dat doen we nog steeds.

We trouwden in september en toen we beide families met kerst hier te eten hadden konden wij hen vertellen dat we al een kindje in ons gezin mochten verwachten. Ons huis was net klaar en toen konden we alweer wat gaan veranderen. Onze zolder werd omgetoverd tot logeerkamer en studeerkamer, want er moest een babykamer gerealiseerd worden. Er groeide een nieuw leven in mij. Ontzettend bijzonder!

Op vrijdag 18 augustus 2017, elf maanden na onze trouwdag, werd onze Joas geboren. Een groot en sterk ventje dat al snel ons hart gestolen had. Het begin van het ouderschap was mooi, moeilijk en heel bijzonder tegelijk, maar samen konden wij het aan. We waren (en zijn) een hecht team. Hij en ik.

En zo groeide Joas op binnen ons gezin. We gingen met hem op verschillende vakanties en lieten hem al een aantal stukjes van de wereld zien.

We wilden graag een gezin met meerdere kinderen. Dat hebben we nooit onder stoelen of banken geschoven. Toen Joas een maand of tien was begon het bij ons weer te kriebelen. We zouden het ontzettend mooi vinden om Joas een broertje of zusje te mogen geven. En dat werd ons gegeven. Na een paar maanden, november 2018, hadden we weer een positieve test in handen en konden we met kerst onze families weer vertellen dat er een kindje aan kwam. Een broertje (zo ontdekten we in februari) voor Joas. Weer een augustus baby. En zo werd op donderdag 1 augustus 2019 Thijs in ons gezin geboren. Nog zo’n mooi ventje! De verandering was weer groot, maar een stuk minder heftig.

En dan zijn we nu bij vandaag. Drie jaar later en inmiddels twee prachtige jongens rijker. Een echt mannengezin. Mijn mannen en ik. Hier hadden we alleen maar van kunnen dromen.

Het “geheim” van ons huwelijk is om elkaar te accepteren om wie we zijn en vooral om over alles te blijven praten. We zien het bij elkaar wanneer het goed gaat en wanneer de ander er even doorheen zit. We hebben het over het algemeen heel leuk samen en nemen de liefde nooit als vanzelfsprekend. Houden van is een werkwoord en een huwelijk is nooit ‘zomaar’. Daar zullen we altijd voor moeten blijven vechten. Zeker in de tijd van nu. En waar ik Peter soms wel iets aan kan doen of achter het behang kan plakken, overheerst nog altijd de liefde en komen we er samen altijd uit. Samen. Samen met God. Want die hebben we zo hard nodig in ons huwelijk.

Drie jaar en nog steeds dol op jou! Gefeliciteerd lieverd. Op naar hopelijk nog heel veel mooie jaren!

Liefs,

Jouw vrouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s