25 dingen die je misschien nog niet over mij wist

Een deel van mijn volgers kent mij vanaf de allereerste dag dat ik besta, anderen iets korter. Sommigen van jullie kennen mij een beetje en de meeste kennen mij helemaal niet. Het leek me leuk om eens 25 grappige, gekke, rare of bijzondere feitjes over mezelf op een rijtje te zetten. Ik heb ze lekker random door elkaar gezet. Dus. Komtie!

1. Ik heb een HE-KEL aan nat hout. Ik vind dat zó smerig. In mijn keuken zul je dan ook echt geen houten pollepels vinden en waterijsjes op een houten stokje vermijd ik ook liever. Brrrr.

2. Ik kan niet dansen en voel me daar ook zeer ongemakkelijk bij.

3. Ik heb een ooievaarsbeet op de zijkant van mijn linkerbeen. Ter hoogte van mijn knie. ‘Normale’ mensen hebben die in hun nek, maar de ooievaar heeft mij aan mijn been gebracht.

4. Ik heb in 2013 vijfentwintig centimeter van mijn haar af laten knippen voor Stichting Haarwensen. Hierdoor hield ik zelf een korte bob over. Was even wennen!

5. Ik heb altijd een elastiekje om mijn arm als ik mijn haar los draag. Tot grote ergernis van mijn moeder.

6. Ik heb de rare tik om verjaardagen te onthouden. Ik weet het zelfs van mensen van de basisschool nog. Weird!

7. Het enige zuivelproduct dat ik echt lekker vind, is kaas. De rest lust ik niet (bijv boter en melk) of hou ik niet zo van (slagroom, kwark, yoghurt)

8. Heb je een puist? Kom maar hier! Daar ga ik heel goed op. Of velletjes trekken als je verbrand bent of nagelriemen terugduwen. Een beetje nasty soms.

9. Ik ben linkshandig! Of linksonhandig volgens mijn ouders.

10. Ik kan niet tegen het krakende geluid dat de verpakking van raketjes maakt. En ook die van Festini’s. Ielll. Nu zijn het ijsjes met houten stokjes dus doe vermijd ik sowieso liever. (Zie punt 1)

11. Ik ben nog nooit dronken geweest. Gaat ook nooit gebeuren ook.

12. Oliebollen mag je me het hele jaar en elk moment van de dag mee verblijden. Als lunch, ontbijt of snack.. kom maar door. Wel mét krenten overigens! En het liefst een beetje opgewarmd haha.

13. Hoofdpijn is mijn tweede naam. Mijn hoofdpijn en ik hebben een haat liefde verhouding.

14. Ik hou van sparen! Dochter van een (voormalig) bankman. Ik hou ook van geld uitgeven overigens. Lekker tegenstrijdig wel.

15. Ik haat autorijden in het donker en in de regen. Ben altijd blij als ik weer veilig thuis ben.

16. Ik drink geen alcohol. Ik lust het gewoon niet. En als ik zeg dat alle wijn hetzelfde smaakt krijg ik altijd ongelijk terwijl ik het echt vind!

17. Ik heb nog nooit in het ziekenhuis gelegen. Ik ben er voor mezelf 2x geweest voor een röntgenfoto, maar daar houdt het ook wel op. Zelfs mijn bevallingen deed ik niet in het ziekenhuis.

18. Ik heb mijn rijbewijs nu 6,5 jaar en tot nu toe nog maar één boete gehad. Ik reed te hard toen ik op weg was naar Peter. Echt zo’n lullige net-te-hard boete.

19. Ik vind de geur van (hand)zeep zo smerig! En het allerergste is als iemand voor het eten zijn handen wast met zeep en dat je dan tijdens het eten die geur ruikt. Heel je eten proeft er dan naar. Vroeger mocht bij ons thuis niemand van mij zijn handen met zeep wassen voor het eten.

20. Als ik zwanger ben, heb ik een stuk minder last van mijn hooikoorts. Maarja.. om nu elk voorjaar zwanger te zijn. Die sla ik dan weer even over.

21. Op de middelbare school was mijn wachtwoord: Zeehond. Dat was mijn lievelingsdier en dat wachtwoord zou toch niemand raden haha.

22. Ik ben slecht in alleen zijn. Een avondje voor mezelf is leuk, maar eigenlijk ga ik standaard dan gewoon vroeg naar bed. (Zie punt 25)

23. Ik hakte de knoop door bij de keuze van Joas zijn naam, Peter bij die van Thijs.

24. Schoon beddengoed? Nee jakkes! Het is dat het moet omdat het schoon en fris is, maar ik vind een (dek)bed het allerlekkerste liggen als het al een tijdje ligt. Het allersmerigst vind ik als de onderhoes en het dekbedovertrek tegelijk verschoond zijn. Dat ligt zo stroef!

25. En als allerlaatste functioneer ik het beste op negen à tien uur slaap. Als klein kind stond ik bij de deur of ik alsjeblieft naar bed toe mocht. En nog steeds ga ik het liefst om 21.30 naar bed. Ik ben geen avondmens. Ook geen ochtendmens overigens. Sinds de komst van de jongens kan ik ook heel goed functioneren op minder slaap hoor, maar het allerliefst maak ik een hoop uurtjes!

Zo. Dat was hem dan. Feitjes over mij. Misschien herken je je in sommige punten, misschien vind je me nu een gigantische weirdo. Haha. Ben ik ergens ook wel een beetje, maar hé… elke gek z’n gebrek toch? Ik vond het in elk geval heel leuk om over na te denken en te schrijven.

Bedankt weer voor het lezen!

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s