Post pregnancy tag (Thijs)

Acht weken geleden maakte Thijs mij voor de tweede keer mama. Tijdens het opruimen en uitzoeken van mijn website kwam ik deze tag tegen. Ik vulde hem in na de zwangerschap van Joas en nu dus na die van Thijs 🙂

Hoe oud is je kindje nu?

Thijs was gisteren 8 weken oud.

Hoe voel je je?

Ik voel me heel goed. Eigenlijk vrijwel gelijk na de geboorte al. Natuurlijk heb ik ook mijn mindere momenten dat het me allemaal even teveel word of dat ik opeens heel moe ben, maar over het algemeen gaat het super goed en mogen we niet klagen!

Nog last van kwaaltjes?

Niet van kwaaltjes die ik had tijdens mijn zwangerschap.

Is je eetlust veranderd?

Volgens mij niet. Ik heb nog steeds overal de hele dag trek ik. Dat zit ook gewoon in de aard van het beestje.. Door de borstvoeding heb ik wel echt de hele dag trek!

Zwangerschapskilo’s

Die zijn er niet meer! Alleen nog mijn flubberbuik, maar zoals hier kon lezen, ga ik daar aan werken.

Hoe kijk je terug op je zwangerschap?

Positief! Net als de vorige keer had ik weinig kwaaltjes. De standaard dingen die erbij horen, maar niet misselijk, geen last van mijn bekken etc. Ik mag echt niet klagen wat dat betreft.

Liever nog zo’n zwangerschap of nog zo’n bevalling?

De bevalling, want ten eerste duurde die veel korter dan de zwangerschap. Ten tweede omdat ik bevallen dus echt niet zo heel erg vind en ten derde omdat je je kindje ontmoet. En vooral dat laatste vind ik het aller aller leukste!!

Zijn er dingen die je anders had gewild?

Nee eigenlijk niet. En al had ik het gewild, ik heb nu alles gekregen zoals het was en zo moet het dan ook zijn. Een goede zwangerschap, een snelle mooie thuisbevalling en een heerlijk ventje.

Hoe is het met jullie kindje?

Thijs is een schatje! Vanaf het begin een hele lieve rustige baby. Slaapt veel, drinkt en groeit goed. Op de momenten dat hij wakker is kan hij kan heerlijk helder kijken en lachen. Genieten!

Hoe zijn de nachten?

Voor de nachten met een pasgeboren baby prima. Thijs drinkt over het algemeen 1x per nacht nog bij mij. En na het drinken slaapt hij vrijwel gelijk weer verder.

Genietmomentje zonder baby?

Voor nu ben ik er nog niet zo heel veel op uit geweest zonder hem. Dus nu ga ik voor een beetje winkelen of ergens wat drinken.

De grootste verandering?

Waar ik het meest aan moet wennen is het verdelen van de aandacht. Heel veel momenten is dat geen probleem, maar op sommige momenten hebben beide jongens mij allebei eigenlijk nodig. Daar moet ik het meest aan wennen. Dat zijn de momenten dat ik wel eens denk: HELP!

Aan het werk?

Voorlopig geniet ik nog even van mijn verlof. De week van 2 december mag ik weer.

Jouw tip voor aanstaande moeders?

Geniet van elk moment. Ze zijn zo snel groot. En volg altijd je moedergevoel. Dit liegt (bijna) nooit.

Bedankt voor het lezen. Ik hoop dat je hem weer leuk vond en tot de volgende keer!

Liefs

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s