Thijs | 2 maanden

Daar ben ik weer met een update over Thijs. Hij was afgelopen dinsdag namelijk alweer 2 maanden bij ons. Al twee maanden een gezinnetje van vier!

Mijn verhaal voor jou

Lief klein frummeltje. Of nouja. Klein? Dat ben je natuurlijk nog wel, maar ergens ben je ook echt alweer groot. Het hele kleine babyachtige is er voor ons al weer vanaf.

Je bent een echte slaapkop. Over de hele dag ben je nog niet veel wakker. Hooguit 4 à 5 uurtjes (niet achter elkaar). Je slaapt ook nog een aantal keer van voeding tot voeding.

Als je dan wakker bent, ben je wel echt wakker. Je bent nieuwsgierig en een kleine observeerder. Je neemt de wereld om je heen heel goed en rustig in je op.

Je allergrootste maatje is je broer. Wat hij doet is onwijs interessant. Je volgt hem overal waar hij gaat. Daarnaast is hij ook heel erg fan van jou, dus word je overladen met kusjes, knuffels en verhaaltjes. “Kijk Thijsje kijk”

Je begint steeds meer te lachen dit kon je al, maar deed je nog niet veel. Nu deel je onbeperkt je mooie glimlach uit. Ook begin je echt te kletsen. Zo schattig die echte babygeluidjes!

Lengte en gewicht

We mochten gisteren weer naar het consultatiebureau waar Thijs werd gewogen en gemeten. Thijs is nu 62,5 cm lang en weegt 6895 gram. Zo leuk om te vergelijken met wat Joas toendertijd groeide.

Inmiddels draagt Thijs maat 62 van kleertjes en van luiers maat 3.

Slapen

Toen Thijs 5 weken oud was en ’s nachts nog maar 1x kwam voor een voeding hebben we hem geprobeerd op zijn eigen kamer te laten slapen. Ik had hem daar overdag al eens gelegd zodat hij kon wennen aan de geur en geluiden en dat ging allemaal heel goed. Hij slaapt daar dus nu dag en nacht. Nog wel in zijn wieg, omdat die kleiner is en nog wat meer geborgenheid geeft.

Het slapen gaat goed! Zoals ik al eerder schreef is Thijs een echte slaapkop die nog veel slaapt. ’s Nachts slaapt hij van voeding tot voeding en de rest van de dag is hij na een voeding vaak even (+- een uurtje) wakker en dan gaat hij weer naar bed. Hij geeft duidelijk aan wanneer hij moe is en dan leg ik hem in bed. Thijs kan goed zelfstandig in slaap vallen wat voor mij heel veel scheelt, omdat we natuurlijk ook Joas nog hebben. Als ik hem in bed leg is hij vaak nog wakker en valt dan vanzelf in slaap. De ene keer duurt dat 5 minuten, de andere keer kan het zo een half uur duren. Dit heb ik met Joas echt nooit gehad, dus dit is echt zó fijn!!

Voeding

Qua voeding krijgt Thijs nog steeds borstvoeding. Afgelopen maand was de borstvoeding alleen niet altijd even fijn/makkelijk. We begonnen met beginnende spruw, die kloven veroorzaakte. Door deze twee kwaaltjes dronk Thijs heel onrustig aan 1 kant en dat heeft er voor gezorgd dat ik een fikse borstontsteking kreeg. Eentje die niet zomaar overging door vaak aanleggen. Dus kreeg ik een kuur en die hielp gelukkig vrij snel.

Het kost(te) dus erg veel doorzettingsvermogen, maar nu voelt het voeden weer comfortabel en hoop ik dat dit hem was aan narigheid.

Je snapt waarschijnlijk wel dat ik momenten heb gehad dat ik riep dat ik er mee ging stoppen, maar ergens kan ik het nog niet. Ik wil de momentjes tussen Thijs en mij nog even niet opgeven. Heel eerlijk.. Ik wil Thijs nog even niet delen. Want bij kunstvoeding is Thijs niet meer afhankelijk van mij en voor nu vind ik dat nog even een fijne positie.

Thijs drinkt 6 à 7 keer per 24 uur bij mij.

Ontwikkelingen die je maakt

  • Je ben je heel bewust van de wereld om je heen.
  • Je begint steeds vaker en meer te lachen. Soms zelfs al een klein beetje met geluid.
  • Je probeert te kletsen
  • Je troost jezelf met je handjes.
  • Je bent erg gericht op geluiden
  • Je volgt ons met je ogen

Benieuwd naar Thijs zijn eerdere update?

Thijs 1 maand

Benieuwd naar Joas zijn updates?

Updates Joas

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s