Thijs | 3 maanden

Daar ben ik weer met een update over mijn kleine vriendje. Inmiddels is hij alweer een kwart jaar in ons gezin en genieten we volop van hem!

Mijn verhaal voor jou

Lief snoetje (mijn bijnaam voor jou). Inmiddels zijn er alweer drie maanden voorbij en mogen we al die tijd al van jou genieten. Ik vind het bijzonder hoe makkelijk je bent. Je bent zó relax en tevreden. Ik ben vaak verbaasd als je huilt, want dat gebeurt zelden. Een baby zoals jij gun ik echt iedereen! Ik weet namelijk ook dat het heel anders kan 😉

Je begint ons te herkennen. Zodra ik bovenje wieg of kinderwagen hang zie ik dat je me herkent en bewust lacht. Ook je vader en broer ken je van gezicht.

Over lachen gesproken… dat doe je nu af en toe met geluid. Te lief!

Voor de rest ben je druk bezig met de wereld om je heen te ontdekken. Je bent erg gefocust op je broer en houdt hem nauwlettend in de gaten. En die kleine clown vermaakt jou natuurlijk maar al te graag. Haha. Ook kun je dingen vastpakken en probeer je die dingen dan in je mond te stoppen.

Lente en gewicht

We mochten gisteren weer naar het bureau en Thijs is inmiddels 66 cm en 7600 gram. Hij was keurig gegroeid! Zijn gewicht buigt wat af, maar dat is altijd rond de 3 à 4 maanden. Dan maakt de curve een kniek. Helemaal tevreden dus en mooi in verhouding!

Qua kleding gaan we langzaam over van maat 62 naar maat 68. Vooral broekjes maat 68 zitten beter. De meeste shirts in maat 68 verzuipt Thijs nog in.

Eten en slapen

Thijs krijgt nog steeds borstvoeding. Ik ben zó trots op hoe goed het gaat!! Hij drinkt 7 keer op een dag bij mij. Zes echte voedingen en als ik naar bed ga een droomvoeding. Dan drinkt hij al slapend. De tijden wisselen per dag. Hij drinkt op verzoek, maar laat er minstens 3 uur tussen. Vaak komt het neer op 1 nachtvoeding, 2x in de ochtend, 2x in de middag en dan voordat hij naar bed gaat.

Ons slaapkoppie slaapt veel. Hij heeft volgens mij gewoon veel slaap nodig. Overdag slaapt hij zo’n 3 a 4x. Als wij hebben gegeten gaat hij tussen 18.00 en 19.00 naar bed. Zoals ik net al schreef krijgt hij dan als ik naar bed ga rond 22.30/23.00 nog een droomvoeding en dan is het de vraag wanneer hij weer wakker wordt. Meestal is dat ergens tussen 3 en 6. Zoals je leest niks te klagen. Hij slaapt ook goed in de wagen en in de auto.

Ontwikkelingen die je maakt

– Je pakt dingen stevig vast met je handen.

– Je kijkt heel bewust naar jouw ‘doel’. Onder je babygym lig je eerst een tijdje naar het speeltje te kijken en dan mep je er daarna tegenaan.

– Je begint langzaam aan te lachen met geluid. Nog geen schateren, maar dat zal vast snel genoeg gebeuren.

– Je kijkt in de richting van geluiden. Als je wakker bent, ben je heel bewust van je omgeving.

– Als je iets vast hebt, probeer je dat in je mond te stoppen

– Liggen is voor baby’s. Het liefst wil je zitten. Als je ligt, probeer je voorover te hellen.

– Je hebt ontdekt dat je handen hebt. En met die handen kun je overal naar graaien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s