Hoera! Een nieuwe baan

Ja, je leest het goed! Ik heb een nieuwe baan. Ik blijf nog steeds juf, maar dan op een andere school.

Waarschijnlijk (ik kan me niet voorstellen van niet) ben je er van op de hoogte dat er in het onderwijs een groot lerarentekort is. Dagelijks worden er oplossingen bedacht om het onderwijs voor alle kinderen zo goed mogelijk in te richten. Roeien met de riemen die er zijn.

Dat er een hoop vacatures zijn is dan ook niet meer dan een logisch gevolg. Op veel scholen is er wel ruimte om te komen werken en als er geen ‘vast’ plekje is, worden er wel invalkrachten gezocht om de gaten te dichten.

Zo ook op de school waar ik ga werken. Een vriendin van mij werkt al op die school en zo kwam de vacature op mijn pad. Een school dichterbij huis. Eentje waar ik heen kan zonder files. Op de fiets nog geen kwartier, met de auto zo’n zeven min. Dus qua afstand was het gelijk al ideaal. De school waar ik nu werk is 16km van mijn huis en terug sta ik vaak vast.

Maar goed. Een vacature betekent nog niet gelijk dat je er werkt. Ik heb het eerst eens tot me door laten dringen wat er precies gaande was. Daarna heb ik er veel over gesproken met geliefden en voor gebeden. Het voelde als de juiste beslissing om te solliciteren. Dus zo gezegd, zo gedaan.

Na het sturen van een brief ben ik op gesprek gevraagd en moest ik een proefles geven. Een paar dagen later wist ik dat ik aangenomen was. En dat allemaal in mijn verlof. Want ik ga volgende week pas weer beginnen op mijn huidige werk. Daar heb ik een opzegtermijn van twee maanden, dus per 1 februari 2020 ga ik naar mijn nieuwe school.

Een hele gekke beslissing om te maken zo in mijn verlof, maar toen de vacature op mijn pad kwam was het ook een kans die ik niet kon laten liggen. Ik moest er voor gaan.

De komende twee maanden werk ik dus nog in Capelle en heb ik rustig de tijd om dat af te sluiten. Wel fijn, want ondanks dat ik erg veel zin heb ik mijn nieuwe werk, vind ik het ook wel een beetje gek om weg te gaan. Ik ben hier als jong guppie (net 21) begonnen en heb nooit ergens anders gewerkt. Er zijn een heleboel ouders, kinderen en collega’s die ik ga missen. Maar het is ook goed zo. Tijd voor een nieuwe stap.

Ik wilde van 2020 een rustig(er) jaar gaan maken, maar ik geloof dat dat er niet helemaal in zit haha.

Bedankt weer voor het lezen!

Liefs,

Simone

Een gedachte over “Hoera! Een nieuwe baan

  1. Zooo superspannend Simone en hartstikke leuk, een nieuwe uitdaging! Dichterbij huis …. dat is natuurlijk ook wel héél erg fijn! Leuk om naar uit te kijken!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s