Thijs | 4 maanden

Daar ben ik weer. Dit keer een update over mijn kleinste vriendje. Die was vorig weekend namelijk 4 maanden.

Mijn verhaal voor jou

Wat vliegt de tijd! Een jaar geleden wist nog bijna niemand van jouw aanwezigheid en nu ben je alweer 4 maanden bij ons!

Sinds deze week is mama weer aan het werk en ga je twee dagen per week ergens anders heen. Op dinsdag ben je met Joas bij oma, op woensdag op het kinderdagverblijf. Op vrijdag werkt mama ook, maar dan zijn jullie lekker thuis bij papa.

Je begint steeds meer te bewegen en te doen. Omrollen kun je nog niet, maar je zet je wel af. Hierdoor vind ik je regelmatig bovenin je ledikant in plaats van hoe ik je erin had gelegd.

De afgelopen maand ben je voor het eerst op vakantie geweest en heb je voor het eerst gezwommen. Ik had verwacht dat je het niet zo leuk zou vinden dat koude water, maar je vond het allemaal wel prima. Sowieso zijn er maar weinig dingen die jij niet oké vindt. Ook vierden we je eerste Sinterklaas. Je snapte er nog niet veel van, maar gelukkig hielp je grote broer goed mee met uitpakken.

Toch laat je ook steeds meer van je horen. Als Joas weer eens half bovenop je gaat liggen en je vindt het niet fijn, dan laat je duidelijk merken dat je het niet wil. Goedzo!

Op een kleed of in de box vermaak je je het liefst met knisperboekjes. Die gaan alle kanten op bij jou.

Lengte en gewicht

Gisteren zijn we naar het consultatiebureaus geweest en is Thijs weer gewogen en gemeten. Nog steeds een kind met bovengemiddelde lengte en gewicht. Thijs was 3cm gegroeid en is nu dus 69 cm en hij was 310 gram aangekomen en dat betekent dat hij 7910 gram weegt. Helemaal netjes dus!

Sinds deze week zijn we over naar luiers maat 4. Maat 3 kan in principe nog prima, maar dit zit net wat mooier en sluit ook goed aan, dus hebben we nu maat 4.

Qua kleding draagt Thijs nu volledig maat 68.

Voeding en slapen

Over Thijs zijn voeding ben ik snel klaar met schrijven. Hij krijgt (nog steeds) volledige borstvoeding. Op mijn vrije dagen drinkt hij bij mij, als ik werk gekolfde melk uit een flesje. Ook dat gaat prima. We zouden in principe mogen starten met hapjes, maar wachten hiermee tot zes maanden. Thijs krijgt nu 6 voedingen per 24 uur.

Qua slapen hebben we een lekker ritme te pakken momenteel. Overdag doet hij 3 slaapjes. ‘S morgens ben ik vaak op pad dus dan slaapt hij in de kinderwagen. ‘S middags gaat hij ongeveer tegelijk met Joas maar bed (tussen 12u en 13u) en aan het einde van de middag doet hij nog een korte powernap. Tegen 18u begint hij moe te worden en wil hij graag naar bed. Niet persé ideaal met avondeten, maar wij eten of ervoor of erna. Dus tegen 18.15/18.30 ligt hij op bed. Als ik naar bed ga krijgt hij dan nog een voeding en dan slaapt hij door tot de volgende ochtend ergens tussen half 5 en half 7. Dat verschilt een beetje per dag. Dus we hebben nog steeds niets te klagen dacht ik zo!

Ontwikkelingen die je maakt

– Je kunt nu echt schaterlachen!

– Je stopt alles in je mond wat binnen handbereik ligt. Ook als je onze handen te pakken hebt probeer je die in je mond te stoppen.

– Zoekt ons als je ons hoort

– Je kunt niet meer stilliggen