Het weekmenu van…. Simone

Wie mij al wat langer volgt (of kent) weet dat ik elke week een weekmenu maak en boodschappen daarvoor doe. De ene keer in de winkel, de andere keer online. Net hoe het uitkomt die week. Vandaag zal ik zo’n weekmenu delen en het lijkt me leuk om de komende tijd wat vaker menu’s (van anderen) te delen. Zo kunnen we elkaar inspireren!

Meestal doe ik mijn boodschappen op vrijdag maar nu ik tijdelijk op maandag vrij ben, laat ik de boodschappen op maandag bezorgen. Vandaar dat mijn menu ook op maandag begint. Stiekem vind ik het ideaal, want dan heb is verse groenten voor in het begin van de week.

Per week ben ik ongeveer 80 tot 110 euro kwijt aan boodschappen voor twee volwassenen en een peuter. In dat bedrag zitten ook luiers voor 2 kinderen. Soms ga ik over die 110 euro heen, maar er zijn ook weken dat ik voor 50 euro boodschappen doe. En met feestjes e.d. ben ik uiteraard meer kwijt.

Ik probeer twee keer per week een AGV’tje erin te gooien, maar eerlijk gezegd kun je mij/ons meer verblijden met een gerecht als bami, lasagne of bijvoorbeeld een ovenschotel.

Ik maak altijd een menu voor een week vooruit, maar het is niet zo dat een gerecht persé op een bepaalde dag gegeten moet worden. We wisselen met enige regelmaat gerechten omdat dat soms beter uitkomt. Toch maak ik een menu zodat ik makkelijk een lijstje kan maken met de benodigde boodschappen.

Goed… tijd om naar mijn menu te gaan

Maandag: Bloemkool, aardappelschijfjes en satéetjes.

Dinsdag: op dinsdag eet ik altijd bij mijn ouders. Joas en ik eten daar meestal pasta. Peter werkt tot minstens 20u en eet thuis een kant-en-klare lasagne.

Woensdag: Witlof met ham en kaas, krieltjes en een kip cordonbleu

Donderdag: Bami met zelfgemaakte ajam pangang

Vrijdag: Hollandse Jachtschotel (zakje van Knorr) met rundvlees ipv hamlappen

Zaterdag: Eten we buiten de deur in verband met een feestje

Zondag: Soep met stokbrood en smeersels

Zoals je misschien wel gezien hebt eten we geen gekookte aardappelen want daar houden we niet van. Dus dan heb ik altijd krieltjes of schijfjes. Die zijn vooral bij Joas heel geliefd.

Ik ben onwijs benieuwd naar jullie menu’s! Ik haal daar mega veel inspiratie uit. Dus mocht je het leuk vinden om jouw weekmenu te delen op mijn blog? Stuur me dan een berichtje 🙂

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s