Simone Back in shape #2

Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat deelde over het terug in vorm komen na mijn zwangerschap van Thijs. Deel 1 was zes weken na mijn bevalling en inmiddels is Thijs bijna zes maanden. Genoeg gebeurd in de afgelopen tijd, dus tijd voor een update!

Zes weken na mijn zwangerschap ben ik gestart met af en toe wat sporten/bewegen. Eerlijk gezegd was dat een kansloze missie. Ik was nog volop bezig met Thijs te leren kennen en een nieuw ritme te zoeken in ons gezin van vier. Daarnaast is de sportschool een kwartier rijden dus voor een uur sporten ben ik zo anderhalf uur weg. Ik kreeg het niet in mijn ritme. Toen gingen we in november op vakantie en begon ik in december weer met werken. Ik had steeds allerlei excuses om niet te gaan. Maar vanaf januari ben ik echt van start gegaan. Ik zal je hieronder vertellen wat ik dan precies doe.

Door de weeks staat hier van maandag tot en met vrijdag een gerecht op tafel dat genoeg groenten bevat. Daarnaast zijn mijn tussendoortjes een stuk gezonder geworden. Ik neem nu geen koekjes e.d. meer, maar neem nu fruit, nootjes of LU crackertjes. Veel drinken moet ik al voor de borstvoeding. Daar is niet veel aan veranderd. Maar dit is door de weeks…

In het weekend is er een minder strak régime. Dan mag ik gewoon een koek bij de koffie, een ongezondere maaltijd en chips. Dan geniet ik gewoon van lekkere dingen. Het draait allemaal om balans en door mijn zwangerschappen en mijn liefde voor lekkere dingen was die balans weg. Zoals je kunt lezen heb ik die nu langzaam weer gevonden. Het is echt niet altijd makkelijk, maar dat hoeft ook niet. Ik moet er ook wel een beetje mijn best voor doen.

Zoals we allemaal weten is alleen letten op voeding niet genoeg. Dus moet ik ook wel iets aan beweging doen. Al een tijd sponsor ik de sportschool, maar sinds deze maand ga ik dus ook elke week.

Op woensdagmiddag ga ik vanuit mijn werk door naar Dordrecht. Ik heb bij mijn sportschool een meting gedaan en met een trainer mijn doelen besproken. Aan de hand daarvan heeft de beste man een schema voor mij gemaakt. Daar kan ik nu mee aan de slag. De reden dat het me nu wel lukt om dit moment in mijn week te plannen is omdat de jongens sinds begin januari ’s middags langer naar het kinderdagverblijf kunnen. Dit geeft mij meer ruimte en tijd om dan te sporten. Het voelt nog een beetje stom om dan iets voor mijzelf te doen terwijl zij daar nog zitten, maar aan de andere kant hebben ze het daar goed, heb ik tijd voor mezelf en kan ik ze na het sporten ophalen en daarna volle aandacht geven . Maarja.. Dat weet ik met mijn hoofd en nog niet met mijn hart. Maar dat komt wel!

Ik ben dus lekker bezig al zeg ik zelf. Van mensen die mij al een tijdje niet gezien hebben krijg ik al veel complimenten dus dat motiveert. Ik ben nog lang niet waar ik zijn wil, dus we gaan rustig door!

Tot de volgende update! Bedankt voor het lezen!

Liefs, Simone