Speelgoed voor kinderen van 2,5

Een jaar geleden schreef ik een blog over speelgoed waar Joas op dat moment graag mee speelde. Nu een jaar later zijn hier de interesses enorm veranderd en doordat Joas zijn spraak vooruit is gegaan, kunnen er ook weer meer dingen. Dus hierbij wat hij nu graag doet!

Buitenspeelgoed

Om te beginnen is Joas echt een buitenkind. Lekker buiten een beetje keutelen, op zijn auto’s rijden en met een bal overgooien.. Hij zou het elke dag wel kunnen. Voor zijn tweede verjaardag kreeg hij van ons een glijbaan die ook dikke hit is. Ik kan niet wachten tot we die weer uit de schuur kunnen halen. Maar speelgoed voor buiten maak je Joas dus blij mee. Wij hebben; twee schommels, een glijbaan, een tractor, twee loopauto’s, een loopfiets, een waterbaan en allerlei klein speelgoed als ballen, graafmachines en wat zand om mee te spelen.

ToetToet auto’s

Blijvend favoriet zijn de auto’s van ToetToet. Wij hebben de parkeertoren en een deel treinbaan. Regelmatig gaan alle auto’s de toren af en vormen ze een file.

Rollenspel

Het meest favoriet momenteel is het rollenspel. Nu hij beter kan praten is dit ook fantastisch. Het ene moment is hij kok en maakt hij soep voor ons, het andere moment is hij een leeuw die zijn prooi op gaat eten. Ik vind dit fantastisch.

Gezelschapsspelletjes

Als juf vind ik dit ook erg leuk; spelletjes. Daar kun je zoveel van leren. Op je beurt wachten, een handeling doen, nadenken. Er komt vanalles voorbij in een spelletje. Echt leuk dat dit ook steeds meer kan.

Duplo

Als laatste speelt hij veel met duplo. Met zijn verjaardag en sinterklaas hebben de jongens verschillende dozen gehad waardoor we ook wat meer kunnen dan alleen wat blokjes stapelen. Ook daarin wordt een verhaal gespeeld. Onwijs leuk!

Waar speelt jouw kleintje graag mee?

Liefs, Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s