Het weekmenu van…. Leonie

Alweer een maand geleden dat mijn moeder haar weekmenu deelde hier op de blog. Deze keer is het de beurt aan mijn vriendin Leonie. Ik ken haar al vanaf haar geboorte, dus dat is al een hele lange tijd! Haar ouders zijn de beste vrienden van mijn ouders en vroeger dacht ik zelfs dat ze mijn nichtje was. Haha. Vandaag deelt zij een weekmenu met ons. Lees je mee?

Wat is je naam, leeftijd en gezinssamenstelling? Mijn naam is Leonie en ik ben 24 jaar oud. Mijn gezin bestaat uit vier personen en een kat. Wij hebben twee kinderen (een zoon die niet meer onder ons is en een dochter van 4 maanden), maar voor nu eet ik dus alleen nog met mijn man.

Hoe vaak per week doe jij boodschappen? 1x per week? Elke dag wat? Eén keer per week doe ik de grote boodschappen. Vind ik stiekem ontzettend leuk om te doen. En daarnaast haal ik nog 2 keer per week brood, voor mijn man bij de AH en voor mezelf bij Castelijn.

Hoeveel ben je ongeveer kwijt aan boodschappen per week? Ik ben ongeveer tussen de 75 en 100 euro per week kwijt. Wisselend of er grote spullen op zijn thuis zoals wasmiddel, babyvoeding, katten spullen en dergelijke.

Wat is je grootste keukenblunder? De macaroni al in de pan gooien terwijl het water nog koud is. Dan komt het dus echt niet meer goed.

Welke gerecht is jouw specialiteit?Als ik mijn man moet geloven is dat patatje stoofvlees

Jouw tip voor anderen? Met 1 keer in de week boodschappen doen ben je minder geld kwijt dan wanneer je elke dag of om de dag gaat. En een eettip: vooral heel veel uitproberen. Wij hebben zoveel meer geleerd te eten door te proberen!

Jouw weekmenu om te delen:

Maandag: Gekookte aardappels, zuurkool en rookworst


Dinsdag: Gekookte aardappels, spinazie, ei, en een gehaktbal speciaal (elke week weer een andere variatie van de gehaktbal)


Woensdag: Gekruide aardappeltjes, shoarma, sla


Donderdag kip jalfrezi


Vrijdag: Patatje stoofvlees


Zaterdag: Gegeten bij mijn zwager en schoonzus (verse lasagne)


Zondag: Vers gemaakte soep met afbakbroodjes en lekkere vleeswaren

En uiteraard alles zelf gemaakt!

Wat ik verder nog kwijt wil...Ik het echt ontzettend leuk vind om al die weekmenu`s te lezen van iedereen! Heerlijke al die inspiratie!

Leuk Leonie dat je mee wilde doen aan deze rubriek! Ik zie een aantal gerechten in jouw weekmenu die ik snel eens ga proberen!

Mocht je ook mee willen doen in deze rubriek, stuur mij dan een mailtje!

Liefs, Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s