Thijs | 7 maanden

En dat is zeven! We zijn dus wel echt over de helft van Thijs’ eerste levensjaar nu. En inmiddels is hij ook alweer 7,5e maand dus gauw tijd voor een update!

Mijn verhaal voor jou

Ik blijf me er over verwonderen hoe anders je bent dan je broer. Je volgt echt je eigen ontwikkeling/plan. Want hoewel je gewoon kan omrollen, doe je het niet. Je vindt het nog altijd het fijnst om gewoon op je rug te liggen. Als je ergens niet bij kunt zet je je af met je benen en kom je er ook wel. Een soort tijgeren op je rug haha. Ik merk wel dat het je steeds meer frustreert. Je wil meer dan je kan.

Afgelopen maand kreeg je je eerste tand. Waar je nooit echt miept zat je duidelijk niet lekker in je vel en een paar dagen later was wel duidelijk waarom. Papa ontdekte puntjes in je mond.

Vast voedsel interesseert je weinig. Peer, banaan en mango vind je lekker en broccoli en wortel kunnen er ook mee door, maar wat je daarvan eet is nog geen 30 gram denk ik. Het allerlekkerste blijft toch drinken bij je moeder.

Lengte en gewicht

Hoe zwaar en lang Thijs nu is weet ik niet. Met 8 maanden mogen we weer naar het bureau.

Voeding en slapen

Zoals je net al kon lezen drinkt Thijs nog altijd bij mij. Ongeveer zo’n 5x per dag.

We wilden bij Thijs beginnen met Rapley maar waar Joas met 6,5e maand alles naar binnen schoof doet Thijs nog niets zelf naar zijn mond. Ook speelgoed niet. Als hij eet, wordt hij dus gevoerd. Dit gaat prima. Hij kan goed kauwen.

Slapen gaat goed! Overdag doet Thijs twee slaapjes en ’s avonds gaat hij om 18.15/18.30 naar bed. Dan maak ik hem rond 22.00 nog wakker voor een voeding. De ene nacht slaapt hij dan door, de andere nacht wil hij drinken. Daar is nog geen pijl op te trekken, maar aangezien hij een snelle drinker is en ik binnen 15 min weer verder kan slapen, kan ik het hebben. ‘S ochtends is hij rond 7.00/7.30 wakker. Hij valt makkelijk in slaap en je kunt over het algemeen een bom laten ontploffen zo diep weg is hij.

Ontwikkelingen die je maakt

  • Je geeft speelgoed over van je ene naar je andere hand.
  • Je maakt klanken die steeds meer op echte woordjes beginnen te lijken.
  • Je kunt een paar seconde zelf blijven zitten. Daarna gooi je jezelf naar achteren.
  • Je gooit dingen expres op de grond zodat wij ze weer pakken.