Thijs | 9 maanden

Afgelopen vrijdag was Thijs negen maanden oud. Wat vliegt de tijd he! Kan me nog niet voorstellen dat hij over drie maanden alweer 1 jaar wordt. Vandaag is het weer tijd voor een update 🙂

Mijn verhaal voor jou

De afgelopen maand was een maand met eerste keren. Zo was je voor het eerst echt ziek. Even wisten papa en ik weer hoe lastig het is als baby’s ziek zijn. Het is echt maar raden waar ze last van hebben. Wij dachten eerst dat je misschien buikpijn had of erg veel last had van een doorkomende tand,  maar uiteindelijk bleken het je oren te zijn. Arm ventje.. je wist echt niet wat je met jezelf aan moest. Ook gingen we voor het eerst fietsen. Nog maar een heel klein stukje, maar je vond het super! De eerste echt hapjes gingen naar binnen. De afgelopen maanden boden we vanalles aan, maar het leek je niet te smaken. Tot vorige week. Toen ineens had je letterlijk de smaak te pakken. Het zijn nog maar kleine hoeveelheden, maar goed… het begin is er!

Vanaf 16 april kun je zelfstandig zitten. Daarvoor had je nog wat ondersteuning nodig en liet je jezelf nog wel eens omvallen, maar nu je kunt zitten is je wereld weer een stukje groter geworden. Het allerliefst speel je zittend op een kleedje met de duplo.

De afgelopen maand kregen we ook een doorverwijzing naar de dermatoloog. Zul je altijd zien dat het momenteel eigenlijk heel goed gaat met je eczeem. Op wat schrale plekjes na is het weg. We zijn benieuwd hoe zich het vanaf nu gaat ontwikkelen.

Je begint een beetje verlatingsangst te krijgen. Als we weglopen vind je dat eng of spannend. Je hebt ons graag in beeld.

Lengte en gewicht

Doordat het cb dicht is, heb ik echt geen idee wat Thijs zijn lengte en gewicht is. Als we de weegschaaltruc gebruiken weegt hij denk ik zo’n 10 kilo. Dit zou volgens zijn eigen lijntje ook perfect zijn, maar zeker weten doe ik het dus niet. We hopen met 11 maanden weer naar het bureau te kunnen.

Qua kleding draagt Thijs maat 74. Heel soms nog 68 en ook af en toe 80, maar over het algemeen maat 74.

Voeding en slapen

Zoals ik net al schreef krijgt Thijs steeds meer interesse in vast voedsel. Hij doet nu ook bewust zijn mond open en eet met smaak. Fijn, want nu kook ik niet meer voor Jan doedel voor hem.

Slapen is nog altijd hetzelfde. Thijs slaapt overdag zo’n 2x, maar kan ook gerust een slaapje overslaan en dan nog erg gezellig zijn. ‘S avonds gaat hij rond 18.30 naar bed, krijgt dan om 22u nog een voeding en slaapt dan door tot ergens eind van de nacht/ begin van de ochtend. Dat wisselt nog wel eens.

Ontwikkelingen die je maakt

  • Je kunt zitten.
  • Je brengt nu zelf speelgoed naar je mond.
  • Zittend draai je om je as.
  • Je pakt alles tussen duim en wijsvinger beet.
  • Je probeert klanken na te doen.
  • Je kunt je heel goed alleen vermaken. Vooral duplo vind je reuze interessant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s