De babykamer voor broertje

Al eerder kon je zien hoe onze babykamer eruit zag. Dit was het kamertje hoe wij hem twee jaar geleden maakten voor de komst van Joas. Nu ons tweede kindje op komst is werd het tijd om kritisch naar deze kamer te kijken. We veranderde een paar kleine dingen. Vandaag laat ik zien hoe het geworden is!

Omdat het nog maar twee jaar geleden is dat wij alles kochten zijn eigenlijk vrijwel alle spullen nog erg netjes en kunnen we deze spullen prima nog een keer gebruiken. De meubeltjes hergebruiken we dan ook en daarom vonden we het wel zo leuk om het kamertje dan een beetje te veranderen en met kleine aanpassingen echt anders te maken voor ons tweede kindje.

Waar ik twee jaar geleden echt smolt van het hele zachte mintgroen met wit, ben ik intussen meer van de hardere en hippere kleuren. De babykamer voor Joas was echt onwijs schattig en zoet, maar in twee jaar tijd is de ‘mode’ daarin wel echt veranderd. Om na twee jaar de kamer helemaal opnieuw te behangen of verven vonden we dan weer een beetje zonde, dus kozen we voor een andere oplossing: muurstickers. Zwart en mintgroen vind ik prima samengaan en om die reden bestelde ik zwarte stippen op AliExpress. Ze waren vrij snel binnen en toen Joas niet meer op deze kamer sliep heb ik getest of het ook zo was zoals ik in mijn hoofd had. En dat was zo! Het was gelijk zo’n ander gezicht. Zo blij mee!

Maar met alleen muurstickers was het nog niet naar ons zin. We kozen we ervoor om de meubels te verschuiven. De grote kast stond daar eigenlijk het beste, dus hebben we de commode en het bedje verwisseld van plek. Ook dit gaf de kamer al gelijk een hele andere sfeer. Daarnaast vind ik het toch ook wel prettig dat niet de hele straat meer mee kan kijken als we onze zoon(s) verschonen. Dus ook dat lieten we zo staan.

Tot slot waren er wat accessoires die meegegaan waren naar Joas zijn nieuwe kamer. De babykamer was daardoor een beetje kaal geworden en kon wel wat nieuwe aankleding gebruiken. Om ook dit wat hipper te maken hebben we zwarte accessoires aangeschaft. Dit paste dan ook weer mooi bij de stippen op de muur. Zo werd het meer een geheel.

Het kamertje is nu helemaal klaar en naar ons zin. Het is aan de ene kant nog steeds hetzelfde als twee jaar geleden en aan de andere kant toch heel anders. Dit is echt de kamer voor ons tweede kindje. Wij zijn er in elk geval onzettend blij mee!!

Liefs,

Simone

2 gedachten over “De babykamer voor broertje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s