Joas | 2 jaar

Vorige week werd ons grootste vriendje twee jaar oud. Mag ik even zeggen dat het zó snel gaat. Jaaa, ik ben ook zo’n moeder die dat vind! Het afgelopen jaar schreef ik ieder kwartaal een update, zo ook nu. Om het tweede levensjaar af te sluiten en het derde te starten.

Mijn verhaal voor jou

Lief groot vriendje. Je bent nu al twee jaar bij ons. Jij maakte van ons een papa en mama, een gezin. Ik schreef voor je verjaardag al een brief aan je waarin ik veel vertel over hoe je bent, maar ik zal in deze update nog een paar dingen over je schrijven.

Wat kun jij lief, alleen, spelen. We genieten hier enorm van, want dat is ook wel eens heel anders geweest. Je ziet dat je steeds meer fantasiespel gaat ontwikkelen. Je lievelingsspeelgoed is toch wel je buitenspeelgoed (glijbaan, tractor, loopauto en fiets) en binnen speel je graag met auto’s, duplo of je spullen van ToetToet. Maar eigenlijk heb je geen speelgoed nodig. Met een paar onderzetters en keukengerei kun jij je ook prima vermaken en doe je zoals je zelf zegt ‘ziekje maken‘. Oftewel; muziek maken.

Muziek is sowieso iets waar je dol op bent. Je maakt zelf veel muziek, je luistert graag naar liedjes, probeert zelf liedjes te zingen en vindt het heerlijk om te dansen. Zodra je de kans krijgt, dans je. Zo leuk om te zien!

Wat word je wijs!! Ook iets dat ik elke update wel kan blijven schrijven, maar de laatste maanden leer je elke dag zoveel nieuwe dingen dat het bijna niet bij te houden is. Je gaat als een tierelier en spreekt eigenlijk alleen nog in tweewoordszinnen en steeds duidelijker.

Het allerleukste vind ik je humor. Je bent in vertrouwde situaties een onwijze clown die ook echt grapjes uit gaat halen. Wij lachen ons dagelijks rot om de capriolen die je uithaalt. En die ondeugende blik in je ogen zegt vaak al genoeg!

Je wordt met de dag leuker! (en steeds meer een peuter, maar hé. Dat ben je ook).

Lengte en gewicht

Over een paar weken mogen we weer naar het consultatiebureau en zullen we weten hoe lang en zwaar Joas precies is. Zijn gewicht kunnen we natuurlijk hier thuis ook checken en hij weegt tussen de 15.5 en 16 kilo. Verschilt een beetje per dag. Qua lengte gok ik dat we toch wel richting de 95cm gaan. Hij draagt in elk geval broeken maat 98, shirts maat 98/104 en heeft schoenmaat 26.

Voeding en slapen

Deze beide onderwerpen zijn niet op zijn beste punt (geweest) de afgelopen maanden. Om maar met eten te beginnen; Joas heeft duidelijke voorkeuren. Ontbijten vindt hij drie keer niks. Hij ontbijt óf heel laat en eet dan weinig óf hij wil helemaal niks. Boterhammen zijn alleen lekker met muisjes of vlokken of als tosti met kaas. Meer variaties probeert hij niet. Gelukkig gaat fruit er wel bijna altijd in en ook koekjes kan hij wel waarderen. Avondeten is overigens ook geen probleem. Pasta is zijn lievelings. Daar kan hij heel veel van eten. Drinken is overigens nooit een probleem. Joas kan de hele dag door drinken. Wat eten betreft zal het wel een fase zijn en komt dat ook echt wel weer goed.

En dan het slapen. Een paar weken voordat Thijs geboren werd had Joas een fase waarin hij bang was als wij weggingen. Dit was bij het kinderdagverblijf, bij de crèche in de kerk, maar ook ’s avonds met naar bed gaan. Eigenlijk mochten we gewoon niet weg van hem. We hebben heel veel trucjes geprobeerd en uiteindelijk hielp het beste om naast zijn bed te zitten en te wachten tot hij sliep. De kunst was vooral om dan weer weg te sluipen. Hij hield alles nauwlettend in de gaten dus je kwam niet zomaar weg. Gelukkig is dat nu allemaal weer over en slaapt hij gewoon weer alleen in.

Ontwikkelingen die je maakt

*Je maakt heel veel grapjes. Je hebt echt humor

*Je bent sterk en klautert overal op en af

*Je praat veel en steeds duidelijker. Er vormen zich ook steeds meer twee- en driewoords zinnen. Je kunt dus echt goed duidelijk maken wat je bedoelt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s