Dingen die je kunt doen in je zwangerschapsverlof

Zwangerschapsverlof… Ik had nooit gedacht dat ik dat zo lekker zou vinden! Ik ben zo iemand die echt vermaakt moet worden dus vooraf dacht ik dat ik me stierlijk zou vervelen, maar dat is zeker niet het geval. Vandaag deel ik een aantal dingen die je kunt doen in je verlof.

Normaal gesproken zou mijn verlof deze week afgelopen zijn en had ik dus gisteren voor het eerst weer moeten werken. Ik heb het geluk dat mijn zomervakantie telt als ander verlof en ik die weken achter mijn verlof aan krijg. Dit betekent dat ik tot 11 januari 2018 mijn dagen met baby spendeer. En ja… ik heb al verlof vanaf 8 juli 2017. Een zeer luxe positie, dat ben ik me wel bewust. Daarom geniet ik er ook met volle teugen van! Dit zijn de dingen die ik doe/deed.

Winkelen (voor de baby)

Eén van mijn favoriete bezigheden: winkelen. Dit hoeft niet altijd om kleding te gaan, maar voor mij is het echt een uitje om een rondje op het dorp te doen of even wat te halen op het winkelcentrum hier in de buurt. Elke week verzin ik wel een reden voor een bezoekje. Zijn het geen kleertjes, dan zijn het wel luiers, billendoekjes of shampoo.

Wandelen

Degene die mij kennen weten dat ik het een grote hekel heb aan wandelen. Ik zie daar echt het nut niet van in, maar sinds dat Joas geboren is vind ik het opeens een stuk leuker. Op zondag lekker het bos in of even met de kinderwagen nog wat bij de supermarkt halen. Een bijkomend voordeel is dat Joas er heel goed van slaapt. Als hij dus wel eens onrustig is ga ik even samen met hem een rondje.

Lunchen met vriendinnen

Helaas geldt deze alleen voor vriendinnen die door de weeks ook vrij zijn of ook verlof hebben. Je hebt overdag immers tijd zat! Gelukkig heb ik een aantal vriendinnen met vrije dagen of ook zwangerschapsverlof, dus dat is super leuk!

Netflix

Nou moet ik zeggen dat ik dit niet veel heb gedaan, maar af en toe een filmpje in je joggingsbroek op de bank? Heerlijk. En zeker nu we weer richting de winter gaan. I like!

Schoonmaken

Hoewel ik er niet zoveel (lees: geen) last van heb gehad, hebben de meeste vrouwen nesteldrang zo voor de bevalling. Het nestje moet schoon zijn voor de komst van de baby. Ondanks dat ik er niet zoveel last van had en het op het laatst ook lichamelijk niet goed meer kon, was het hier wel opgeruimd. En ik heb heel veel uren in de babykamer gespendeerd om alle kleertjes opnieuw op te vouwen en de commode te herschikken. Een prima bezigheid voor als je een dagje thuis wil zijn.

Fotoshoot doen

Zo lang je nog zwanger bent is het leuk om die dikke buik vast te laten leggen. Toevallig is mijn vriendin fotograaf en dus hebben wij met 30 weken (toen ik dus nog geen verlof had) een zwangerschapshoot gedaan. Na de bevalling heeft zij ook wat newbornfoto’s gemaakt van Joas. Mooi om die te bewaren als herinnering.

Hobby’s

In je verlof heb je heel veel tijd voor je hobby’s, als dat lichamelijk gaat tijdens je zwangerschap uiteraard. Ik ben voor mijn bevalling begonnen met handletteren en na mijn bevalling ben ik deze blog begonnen. Heerlijk om even je gedachten te verzetten.

Er zijn dus genoeg leuke dingen om te doen tijdens je verlof. Ik heb er van genoten en dat ga ik ook zeker nog doen de komende 2 maanden. Wat mij wel opvalt is dat verlof hebben best ‘duur’ is in verhouding met geen verlof. Voor mijn verlof werkte ik 4 dagen en had ik dus 2 dagen per week om kleine boodschapjes enzo te doen. Nu kun je mij gerust 2x per week op een winkelcentrum vinden en dan neem je al gauw toch meer spullen mee dan je echt nodig hebt…. hihi

Vond jij je verlof ook zo lekker?

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s