Blijven dromen

In de huidige maatschappij willen mensen altijd meer, meer en nog meer. We zijn heel materialistisch ingesteld en wat je hebt is wie je bent… tenminste.. dat vinden sommige mensen. Ik betrap mezelf er ook vaak op dat ik vaak meer en meer wil. Ik ben absoluut tevreden met alles en iedereen om mij heen, maar je mag wel altijd blijven dromen. Toch?

Foto: Fotografie Gertenbach

Ik ben 23 jaar en ik heb een man, een kind, een vaste baan, veel vrienden en familie, een huis en twee auto’s… Genoeg om gelukkig mee te zijn toch? Absoluut! Ik ben ook zeker heel gelukkig, maar dat betekent niet dat je geen dromen of doelen mag hebben voor de toekomst. Er zijn een aantal dingen die ik hoop ooit nog te bereiken in mijn leven.

Een eigen huis (laten) bouwen

Een droom van Peter en van mij is om een eigen ontworpen huis te (laten) bouwen. Hoe tevreden we ook met dit huis zijn, kriebelt er toch iets om echt iets van onszelf te hebben. Een huis wat wij tot in de puntjes ontworpen en uitgedacht hebben. Peter kan goed 3D tekenen en zo heel af en toe vinden we het leuk om er vast over na te denken. Het is geen droom voor binnen nu en 5 jaar, maar we hopen over een jaar of 10 toch wel wat meer concrete plannen te hebben.

Een eigen onderneming

Een eigen onderneming in de breedste zin van het woord. Het maakt me eigenlijk niet zo heel veel uit hoe. Of deze blog zal groeien totdat ik er een leuk zakcentje mee kan verdienen of dat ik een eigen eettentje/winkel/B&B begin. Het lijkt me tof om een bedrijfje voor mezelf te hebben.

Meer kinderen

In dit rijtje hoort uiteraard ook onze kinderwens. We zijn heel gelukkig met onze zoon, maar in de toekomst hoop ik toch dat ons gezin uitgebreid wordt met meer kindjes. Dit hoeven niet perse biologische kinderen te zijn. Peter en ik zouden het ook tof vinden om pleegouders te worden en zo andere kinderen een warm thuis te kunnen bieden.

Een verre reis maken

Peter en ik wilden in de zomer van 2017 een rondreis van 3 weken maken door Canada. Omdat ik zwanger was hebben we deze reis niet kunnen maken, maar we hopen ooit nog een keer een verre reis te maken. Of dat samen is of met kinderen maakt eigenlijk niet zo uit!

Genoeg dingen om over te blijven dromen dus. Ik geloof dat je gelukkig moet zijn met de dingen die je hebt, maar dat je ook uit mag zien naar dingen die (mogelijk) komen gaan. Of deze dromen uit gaan komen weet niemand. De toekomst zal het ons leren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s