De opvang die wij gekozen hebben #2

De zomervakantie loopt langzaam ten einde en ik moet bijna weer aan het werk. Maandag 27 augustus is mijn eerste werkdag weer. Ik ben veranderd van werkdagen en daarom moesten we ook onze opvang voor Joas een beetje aanpassen.

bron foto: pixabay.com

Afgelopen schooljaar werkte ik woensdag, donderdag en vrijdag, maar aankomend schooljaar ga ik maandag, dinsdag en woensdag werken. Dit heeft allemaal met geld te maken, laten we het daarop houden. Ik ga dus naar het begin van de week. Super leuk, want dan ga ik eindelijk weer dezelfde dagen werken als mijn vriendin en collega Charlotte. Vorig jaar werkten we precies andere dagen en zagen elkaar nooit op het werk, dit jaar gelukkig wel weer. Jeeej!

Lees ook: de opvang die wij gekozen hebben

Het was even puzzelen met de opvang op de dagen die ik nu ga werken, maar het is gelukt. Super fijn en een hele geruststelling dat ik Joas 3 dagen per week met een gerust hart weg kan brengen. Peter zijn papadag vervalt helaas wel, want ik werk nu niet meer op vrijdag en Peter kon zijn vrije dag niet ruilen. Aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant ook wel lekker om straks samen de vrijdag vrij te hebben. maar goed… we gaan het als volgt regelen:

Maandag

Vanaf 27 augustus gaat Joas op maandag naar mijn schoonouders. Mijn schoonouders wonen totaal niet op de route, maar toch gaan we het zo oplossen. Ik ga Joas elke maandagochtend vroeg (heel vroeg) bij mijn schoonouders brengen en ’s middags weer halen. Dat ze totaal niet op de route wonen is vervelend, maar ik ben al heel blij dat we een oplossing hebben kunnen vinden voor de maandag. Die dag was namelijk het grootste probleem.

Dinsdag

Joas gaat op dinsdag naar mijn ouders. Vorig schooljaar was dit altijd op donderdag, nu op dinsdag. Top!

Woensdag

Ook de woensdag zal niet zoveel veranderen. Joas gaat dan nog steeds naar het kinderdagverblijf. We zijn super tevreden over dit kdv en Joas zijn beste vriendje zit daar ook. Fijn dat we daar kunnen blijven en misschien gaat hij zelfs een uurtje langer dan eerst. Woensdag was eerst mijn eerste werkdag in de week en dan kon in mijn lokaal wat makkelijke rommelig achterlaten dan nu, want nu is het de dag dat ik het aan mijn collega ga overdragen. Dit kijk ik even aan, hoe het gaat.

Ik ben ontzettend blij met hoe het nu geregeld is. Joas ziet beide opa’s en oma’s en dat vind ik heel fijn en belangrijk. Want naast kleinkinderen hebben mijn ouders en schoonouders ook allebei nog hun eigen gezin met kinderen die nog thuis wonen, dus wij zijn heel blij dat ze dit voor ons willen doen!

Hoe heb jij de opvang geregeld?

Liefs,

Simone

Een gedachte over “De opvang die wij gekozen hebben #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s