Joas kan lopen!

De titel verraad natuurlijk allang waar dit artikel over gaat en als je mij op Instagram (@levenvansimone) volgt, wist je het ook al, maar Joas kan lopen, HIJ LOOPT! Vorige week werd hij 1 en nu loopt hij!!

Ieder kindje ontwikkelt zich in zijn/haar eigen tempo. De één is cognitief sneller, de ander motorisch. Joas is er 1 van de laatste categorie. Al vanaf het moment dat hij geboren is, laat hij zien dat hij sterk is. En dat heeft zich in de loop der tijd alleen maar uitgebreid. Zo kon hij ook vlot omrollen, zitten, kruipen en staan.

Ik vind het zo grappig dat Joas cognitief bijvoorbeeld helemaal nog niet per se heel ver is. Ik ken kindjes van ongeveer dezelfde leeftijd die bijvoorbeeld al veel meer dingen begrijpen, die al veel meer woordjes zeggen etc. Die zijn daar gewoon veel meer mee bezig. Als ik aan Joas vraag wat een hond doet, lacht hij alleen maar heel lief naar mij. Haha. Dat komt ook vanzelf wel goed, daar vertrouw ik op!

Al sinds begin juni (9,5e maand) trekt Joas zich op aan de tafel en loopt hij rondjes rondom de tafel. We merkten de laatste tijd al dat Joas zekerder werd in het staan en dat hij niet alles meer zo angstvallig vasthield. Ook stond hij soms een minuut ineens los. Maar vaak viel hij om op het moment dat hij doorhad dat hij geen steun had. Ik liep zelf ook redelijk snel na mijn verjaardag dus Peter en ik waren erg benieuwd wanneer Joas het vertrouwen kreeg om te lopen. De kracht had hij, maar hij miste het vertrouwen nog. Hij durfde de tafel nog niet los te laten om naar je toe te komen.

Maar afgelopen zondag was het zo ver. De dagen voorafgaand stond hij wel steeds langer los en probeerde hij stapjes te zetten, maar hij viel telkens om. Zondag dus niet! We waren op visite bij mijn ouders en ineens loopt hij zo 3 à 4 stapjes achter elkaar. Hij werd door ons natuurlijk flink aangemoedigd en die hele middag bleef hij proberen en proberen. Uiteraard heeft kruipen nog de voorkeur, want daar ga je veel sneller mee, maar hij blijft het echt steeds proberen. Onze kleine doorzetter!

Nog even en we kunnen lopend ergens heen. Lijkt me echt heel gek, maar ook onwijs gaaf! Ons kleine vriendje kan lopen. Mijn hart loopt écht over van trots!!

Hoe oud was jouw kindje toen hij/zij kon lopen?

Liefs,

Simone

Een gedachte over “Joas kan lopen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s