Onze ritme | Joas 13 maanden

Met 10 maanden schreef ik een blog over ons ritme. Ons ritme van nu lijkt er nog aardig op, maar toch zijn er ook verschillen. Zeker nu Joas alles mag eten en gewone melk krijgt in plaats van kunstvoeding.

6.30/7.30

Tussen half 7 en half 8 wordt Joas wakker. Op dagen dat we moeten werken is het meer richting half 7, op vrije dagen meer half 8. Zodra Joas wakker is nemen we hem mee naar beneden om te ontbijten. Joas eet 1 of 2 boterhammen en krijgt 150ml volle melk. De laatste tijd krijgt hij ook af en toe yoghurt in plaats van boterhammen.

8.30/9.00

Tijd voor fruit en wat drinken. Joas lust het liefst mandarijnen. Voor je het weet heeft hij een hele mandarijn achter zijn kiezen. Maar ook banaan, appel, peer en druiven zijn een grote hit.

9.00/9.30

Uiterlijk half 10 gaat Joas naar bed voor zijn ochtenddut. Hij is zo hard aan het oefenen met lopen dat dat veel energie kost. Meestal slaapt hij nu een uurtje.

12.00/12.30

Honger! Tijd voor lunch. Joas krijgt meestal 2 boterhammen en daar krijgt hij weer 150ml volle melk bij. De ene keer eet hij die boterhammen zo op, de andere keer gooit hij de helft op de grond. Afhankelijk van hoeveel hij gegeten heeft krijgt hij nog een beetje fruit.

13.30/14.00

Tijd voor slaapje nummer 2! Dit is meestal zijn langste slaapje van 1,5 a 2 uur.

15.30/16.00

Einde van de middag nemen we een tussendoortje. Ook krijgt Joas nu limonade of diksap in zijn rietjesbeker. En heel opvallend drinkt hij die altijd in 1 teug leeg. Haha.

18.00/18.30

Het streven is om tussen half 6 en 6 uur te gaan eten, maar zeker op werkdagen lukt dit niet en wordt het eerder half 7. Geen probleem. Joas eet helemaal met de pot mee en dat vind ik me toch een partij makkelijk! Ik hoef nergens meer overna te denken. Wat wij eten, eet hij ook.

18.45/19.00

Net iets voor zevenen starten we met het avondritueel. De laatste tijd gaat het avondritueel voor mijn gevoel steeds sneller en ligt Joas er zo in.

En dan slaapt hij tot de volgende ochtend en begint het hele riedeltje weer opnieuw!

Wat is jullie ritme?

Liefs,

Simone

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s